Έλεγχο σε όλους τους ταξιδιώτες, ζητάει το υπουργείο Τουρισμού

Έλεγχο σε όλους τους ταξιδιώτες, ζητάει το υπουργείο Τουρισμού

Ο Μάνος Κόνσολας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τους Προέδρους των Εργοδοτικών Τουριστικών Φορέων της Κρήτης.

Ο υφυπουργός Μ. Κόνσολας, επισκέφτηκε την Κρήτη, όπου ανακοίνωσε τις τέσσερις προϋποθέσεις ενίσχυσης του ελληνικού, τουριστικού brand ενόψει του επίσης δύσκολου, τουριστικού 2021.

27
Οκτωβρίου / 2020

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι και το 2021 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό μας, θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση του brand της Ελλάδας ως ασφαλούς προορισμού.
Αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με 4 τρόπους, όπως ανέφερε:
1ον: Κοινά ευρωπαϊκά πρωτόκολλα για τον τουρισμό, τα τεστ, τις μεταφορές. Η ίδια η Ε.Ε. πρέπει να αντιληφθεί ότι η υιοθέτηση διαφορετικών κανόνων από κάθε χώρα υπονομεύει τον τουρισμό. Η ανυπαρξία αυτών των κανόνων, θέτει σε πίεση τη χώρα μας αλλά και τους επαγγελματίες του τουρισμού από τους tour operators, που ελλείψει άλλων κανόνων επιβάλλουν τους δικούς τους.
2ον: Rapid test σε όσους ταξιδεύουν, αλλά και σε όσους εισέρχονται στη χώρα. Όσοι αρνούνται αυτό που λέμε έστω και στοιχειώδες υγειονομικό πιστοποιητικό, πρέπει να ξέρουν ότι αυτός που ταξιδεύει πλέον, αυτός που θέλει να κάνει διακοπές έχει ως πρώτο ζητούμενο την ασφάλεια.
3ον: Βελτίωση και επικαιροποίηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, να αντλήσουμε  συμπεράσματα από τη φετινή χρονιά και να προχωρήσουμε σε βελτιωτικές παρεμβάσεις για το τι πρέπει να αλλάξουμε, να αναθεωρήσουμε ή να προσθέσουμε στα υγειονομικά πρωτόκολλα.
4ον: Ενίσχυση ακόμα περισσότερο των δομών υγείας στις τουριστικές περιοχές.