Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στ.Γκίκας: Ενισχύεται με σκάφος και οχήματα το Λιμεναρχείο Κέρκυρας

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
25 Ιουνίου 2024 / 09:35

Μείωση 25% στα εισιτήρια προς Διαπόντια, ειδικό καθεστώς για τους υπηρετούντες στον Λ/Σ Οθωνών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ένα νέο ταχύπλοο φουσκωτό 11 μέτρων καθώς και από νέα οχήματα ξηράς ενισχύεται από το φθινόπωρο το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπως ανακοίνωσε κατά την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο νησί μας υπό τη νέα του ιδιότητα ο Στέφανος Γκίκας .

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη και τον Διοικητή της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λ.Σ, Αρχιπλοίαρχο Παύλο Τιφτικίδη επισκέφθηκαν την Δευτέρα 24 Ιουνίου το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Κεντρικό Λιμενάρχη, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Αναστάσιο Σχοινά, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΚΕ, Σπύρο Ζερβόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Μικρών Νησιών και Ενδοπεριφερειακών Συγκοινωνιών, Σπύρο Αργυρό.

Κατά την συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις Λιμενικές Υποδομές και στα υπό εξέλιξη Λιμενικά Έργα στην Π.Ε. Κέρκυρας, καθώς και ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Σώματος.

Ακολούθως επισκέφθηκαν τους Οθωνούς, όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Οθωνών Τάσος Κασσίμης. Κατά την παραμονή στο νησί, επισκέφτηκαν τον Λ/Σ Οθωνών, ενώ είχαν συναντήσεις με τα τοπικά αυτοδιοικητικά στελέχη και κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στους Οθωνούς ο κ. Γκίκας ανακοίνωσε τη μείωση των εισιτηρίων εισιτήρια για επιβάτες και αυτοκίνητα από Κέρκυρα προς Διαπόντια κατά 25%. Το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από 31 Οκτωβρίου.

Μετά την επίσκεψη ο Υφυπουργός, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η πρώτη ημέρα της επίσκεψής μου στα Λιμεναρχεία - Λ/Σ της ευρύτερης περιοχής μας, περιλάμβανε επισκέψεις στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας και στο Λ/Σ των Οθωνών. Μαζί με τον Αρχηγό του ΛΣ - ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη, συζητήσαμε με τα στελέχη για ζητήματα που τους απασχολούν, τις θεσμικές ρυθμίσεις που προωθούνται, ενώ ενημερώθηκαν και για τα σε εξέλιξη εξοπλιστικά προγράμματα που εκσυγχρονίζουν και αναβαθμίζουν το ΛΣ και τα οποία προσεγγίζουν τα 800 εκ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώσαμε την επιχειρησιακή ενίσχυση του ΚΛ Κέρκυρας από το Φθινόπωρο, με ένα νέο ταχύπλοο φουσκωτό 11 μέτρων καθώς και από νέα οχήματα ξηράς.

Επίσης σε ότι αφορά στον Λ/Σ Οθωνών, προωθείται νομοθετική διάταξη - μαζί με άλλα μικρά νησιά - για έκδοση κανονισμού ειδικού καθεστώτος που θα ρυθμίζει κατά παρέκκλιση, τις υποχρεώσεις διαμονής και τις συνθήκες της εργασίας των στελεχών. Γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τους υπηρετούντες.

Επίσης ανακοινώσαμε ότι από 31 Οκτωβρίου 2024 τα εισιτήρια για επιβάτες και αυτοκίνητα από Κέρκυρα προς Διαπόντια θα μειωθούν κατά 25%.

Επιπρόσθετα, λύθηκε επί του παρόντος το θέμα της μεταφοράς αδρανών υλικών από την Ηγουμενίτσα προς τα Διαπόντια με την έγκριση αριθμού δρομολογίων που θα ανακουφίσουν τους νησιώτες μας.

Τέλος, για τον Λιμένα των Οθωνών, θα υποβληθεί τον Ιούλιο η αίτηση χρηματοδότησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε το αργότερο τον Σεπτέμβριο να έχουμε την απόφαση ένταξης και να προκηρυχθεί η κατασκευή του έργου».

 

Συνεχίζονται οι επισκέψεις 

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Υφυπουργού Ναυτιλίας στα Λιμεναρχεία συνεχίζεται σήμερα καθώς θα βρεθεί στην Ηγουμενίτσα, τους Παξούς και τη Λευκάδα.

 

ΦΩΤΟ@ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΙΚΑΣ