Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

13 δημοτικοί σύμβουλοι Βόρειας Κέρκυρας: Φτάνει με τον εμπαιγμό!

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
27 Οκτωβρίου 2020 / 16:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίθεσή τους για τις συνεδριάσεις δια τηλεδιάσκεψης, δηλώνουν 14 δημοτικοί σύμβουλοι της Βόρειας Κέρκυρας

«Σε όσο μεγαλύτερο βάθος συζητιούνται τα σοβαρά θέματα, τόσο και οι αποφάσεις για τα θέματα αυτά θα είναι αποτελεσματικές» αναφέρουν οι επικεφαλής δύο παρατάξεων, Ασπιώτης και Βάρελης, και 12 ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι.

Απευθυνόμενοι προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας, ρωτούν: «Αφού η Κέρκυρα βρίσκεται σε επίπεδο κορωνοϊού 2, που μας επιτρέπει συνεδριάσεις «δια ζώσης», γιατί να μην συνεδριάζουμε έτσι, έστω και εάν αυτές θα γίνονται με αυστηρή τήρηση του κανόνα «κεκλεισμένων των θυρών».   Γιατί να υπάρχουν μόνο για εμάς  κίνδυνοι διασποράς του Covid 19  και να μην υπάρχουν και για τους άλλους δυο δήμους της Κέρκυρας , που συνεδριάζουν «δια ζώσης» .

Η επιστολή

κ. Πρόεδρε,
με μεγάλη μας έκπληξη, λάβαμε την από 23-10-2020  πρόσκλησή σας για σύγκληση Δημ. Συμβουλίου με «τηλεδιάσκεψη», σε απάντηση του από 19-10-2020 αιτήματός μας, αγνοώντας την πρότασή μας για συνεδρίαση «δια ζώσης» ,  κάτι, κατά την άποψή μας, άκρως απαραίτητο, αφού η μεγάλη σοβαρότητα των θεμάτων απαιτεί εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Ακόμα αγνοήσατε και δεν συμπεριλάβατε στην Ημερησία Διάταξη θέματα, τα οποία προτείναμε  για συζήτηση, από τα αναβληθέντα  στην προηγούμενη «δια περιφοράς» συνεδρίαση της 10-10-2020.    

Επαναλαμβάνουμε και πάλι, ότι σε όσο μεγαλύτερο βάθος συζητιούνται τα σοβαρά θέματα, τόσο και οι αποφάσεις για τα θέματα αυτά θα είναι και σοβαρές αλλά και αποτελεσματικές κατά την υλοποίησή τους. Και αφού η Κέρκυρα βρίσκεται σε επίπεδα κορωνοϊού 2, επίπεδα  που μας επιτρέπουν συνεδριάσεις «δια ζώσης», γιατί να μην συνεδριάζουμε έτσι, έστω και εάν αυτές θα γίνονται με αυστηρή τήρηση του κανόνα «κεκλεισμένων των θυρών». Γιατί να υπάρχουν μόνο για εμάς  κίνδυνοι διασποράς του Covid 19  και να μην υπάρχουν και για τους άλλους δυο δήμους της Κέρκυρας, που συνεδριάζουν «δια ζώσης»;


Αυτό είναι εμπαιγμός αλλά και  απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριε Πρόεδρε, αφού αγνοείτε τόσο τις προτάσεις του   όσο και τους    προβληματισμούς της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Συμβούλων  για την αποδοτική λειτουργία του. Και αυτό  αποτελεί κατάλυση των δημοκρατικών λειτουργιών του, όσο και καταστρατήγησή του, αφού ολοκάθαρα, στο άρθρο 3 παράγραφος 2 του ψηφισμένου ΟΜΟΦΩΝΑ Κανονισμού Λειτουργίας του είναι σαφέστατη η υποχρέωσή σας να ενημερώνετε έγκαιρα τους επικεφαλής των παρατάξεων για την ύπαρξη θέματος ή θεμάτων τα οποία οφείλετε να συμπεριλάβετε στην εκάστοτε Ημερησία Διάταξη.

Επειδή, κ. πρόεδρε,  μας καλείτε σε συνεδρίαση «δια τηλεδιάσκεψης» αντί της «δια ζώσης», την οποία ζητήσαμε, αλλά και επειδή, κατά τη σύνταξη της Ημερησίας Διάταξης,  σε καμιά περίπτωση δε λάβατε υπόψη σας τα θέματα, τα οποία θεωρούμε άκρως σημαντικά και τα οποία σας ζητήσαμε να συζητηθούν, αλλά και επειδή ακόμα  δεν πρόκειται να ανεχτούμε τέτοιου είδους τακτικές, αφού και η εποχή των ηγεμόνων έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί αλλά και οι δικές μας δημοκρατικές αρχές δεν επιδέχονται καμιάς  έκπτωσης, σας καλούμε να κάνετε ορθή επανάληψη της πρόσκλησης, αφού πρώτα συνεννοηθείτε με τους επίκεφαλής των παρατάξεων για την τελική διαμόρφωση της Ημερησίας Διάταξης.

Σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε ότι αδυνατούμε να λάβουμε μέρος στη συνεδρίαση αυτή.

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας  27-10-2020                                               

Οι αιτούντες Δημοτικοί Σύμβουλοι:

1. Ανεμογιάννης Χρήστος         
2. Ασπιώτης Σπυρίδων               
3. Βάρελης Σπυρίδων              
4. Βάρελης Χαράλαμπος              
5. Βλάχος Γεώργιος              
6. Γρηγορόπουλος Κωνσταντίνος              
7. Κοντάλιπου Μαγδαληνή             
8. Κούλας Βασίλειος
9. Μαγουλάς Βασίλειος
10. Μαλάτου Ελευθερία
11. Νικοπάσχος Δημήτρης
12. Πουλιάσης Σταμάτης
13. Σαούλος Ανδρέας