Η θέση της παράταξης Γαλιατσάτου για την «Χρυσή Αυγή»

Η θέση της παράταξης Γαλιατσάτου για την «Χρυσή Αυγή»

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη θέση της ως προς τους συμβούλους που εκλέχθηκαν με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, διατυπώνει η παράταξη ΑΝΑΣΑ με επικεφάλης τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

26
Οκτωβρίου / 2020

Το θέμα έφερε στο περιφερειακό συμβούλιο προς συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση σε συνεργασία με το Ανυπότακτο Ιόνιο και την Αντικαπιταλιστική Αριστερά, ζητώντας την άμεση αποπομπή του Ι. Αϊβατίδη και του Χ. Βυθούλκα, συμβούλων της Ελληνικής Αυγής για το Ιόνιο. 
Τελικά ψηφίστηκε η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής  ενώ η ΑΝΑΣΑ εξέδωσε ανακοίνωση καταγράφοντας τη δική της θέση: 

Η θέση της ΑΝΑΣΑ για την «Χρυσή Αυγή», όπως εκφράστηκε στην σχετική συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων:

Χαιρετίζουμε την ευτυχή κατάληξη της πολυετούς δίκης που οδήγησε στην αναγνώριση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης και στην καταδίκη και φυλάκιση των στελεχών της.

Θεωρούμε απαραίτητη την κοινή δράση για την πολιτική και κοινωνική απομόνωση της Χρυσής Αυγής και όσων είναι μέλη του ναζιστικού μορφώματος που πλέον έχει τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτιμούμε ότι μέλη της Χρυσής Αυγής που δεν έχουν ποινική ευθύνη, έχουν όμως πολιτική και δεν επιτρέπεται και δεν μπορεί να κατέχουν οποιαδήποτε θέση ευθύνης.
Εν προκειμένω, καλείται η περιφερειακή αρχή να απομακρύνει τους περιφερειακούς συμβούλους (που εξελέγησαν με την στήριξη της Χρυσής Αυγής) από τυχόν επιτροπές η άλλα όργανα στα οποία τους έχει ορίσει.

Το αυτό να ισχύσει και θέσεις που έχουν οριστεί με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ
ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά