Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αποπομπή περιφ. συμβούλων που στηρίχθηκαν από τη Χ.Α. ζητά η «ΛΑ.ΣΥ.»

«ΛΑ.ΣΥ.»
20 Οκτωβρίου 2020 / 10:29

Η αποπομπή από το περιφερειακό συμβούλιο όσων στηρίχθηκαν από την Χρυσή Αυγή, αποτελεί μια εκ των επερωτήσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο συμβούλιο της 24ης Οκτωβρίου - Επερώτηση και για τον δρόμο Κουραμάδων-Καλαφατιώνων

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΛΑ.ΣΥ.»).  Εκτός από την επερώτηση, η οποία αφορά στην προσφορά αλληλεγγύης των 5.000.000 € από την Περιφέρεια Αττικής προς την Π.Ι.Ν. για τους σεισμούς του 2014, η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει καταθέσει δύο ακόμα επερωτήσεις για τη συνεδρίαση (με τηλεδιάσκεψη) του περιφερειακού συμβουλίου, το προσεχές Σάββατο (24/10).

Η μια αφορά στην πρόταση της «ΛΑ.ΣΥ.» για αποπομπή των συμβούλων της «Ελληνικής Αυγής», η οποία υποστηρίχθηκε από τη Χρυσή Αυγή, από το περιφερειακό συμβούλιο.

Αναλυτικά:

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ Π.Σ.

«Στις 7 Οκτώβρη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με ομόφωνη απόφασή του, έκρινε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση και την ηγεσία της ως ένοχη για την κακουργηματική πράξη της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια Ιονίων νήσων, μετά και την καταδικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ως εγκληματικής οργάνωσης και της ηγεσίας της για την συμμετοχή και διεύθυνσή της, κατέθεσαν αίτημα προςτην Περιφερειάρχη, τον Πρόεδρο και τα μέλη του προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νησιών, ζητώντας να κινηθούν άμεσα, ώστε, να αποκλειστούν και να μην εκπροσωπούνται με κανένα τρόπο πλέον στο Περιφερειακό Συμβούλιο και σε επιτροπές του, να μην προσκαλούνται σε καμία εκδήλωση της περιφέρειας, οι σημερινοί σύμβουλοι και κάθε αναπληρωματικό μέλος του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής» στα Ιόνια νησιά, που υποστηρίχτηκε από την ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή.

Ζητήσαμε επίσηςστην πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού μας συμβουλίου, να ληφθεί πολιτική απόφαση του οργάνου για την αποπομπή και αποκλεισμό απ’ αυτό, της σημερινής και κάθε άλλου εκπροσώπου του συνδυασμού της «Ελληνικής Αυγής» από το περιφερειακό συμβούλιο, τις επιτροπές του και κάθε δραστηριότητα του.

Οι ναζί δεν έχουν θέση στην περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Θέτουμε το θέμα αυτό προς συζήτηση στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Π.Σ που θα πραγματοποιηθεί στις 24/10/20αφού η περιφερειακή αρχή δεν ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα να το φέρει η ίδια για συζήτηση και απόφαση».



Η άλλη επερώτηση της παράταξης με επικεφαλής την Αλεξάνδρα Μπαλού αφορά την επισκευή του δρόμου μεταξύ Κουραμάδων και Καλαφατιώνων στην Κέρκυρα

Αναλυτικά:

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ: Σχετικά με την επισκευή του δρόμου μεταξύ Κουραμάδων - Καλαφατιώνων

«Ο περιφερειακός δρόμος μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Κουραμάδων – Καλαφατιώνων είναι σε άθλια κατάσταση. Ειδικά το τμήμα που ξεκινάει από Κουραμάδες και φτάνει περίπου στα εδαφικά όρια των Καλαφατιώνων (περίπου 1000 μέτρα) είναι γεμάτο λακκούβες (με μεγάλη διάμετρο) και φαγωμένη την άσφαλτο παντού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουν συμβεί μέχρι σήμερα αρκετά ατυχήματα σε οδηγούς δίκυκλων αλλά και φθορές σε αυτοκίνητα και δίκυκλα.

Η οποιαδήποτε επισκευή με απλό κλείσιμο τωνλακκούβων με ψυχρή άσφαλτο είναι αναποτελεσματική (άλλωστε έχει δοκιμαστεί) και θα αποτελέσει σπατάλη δημοσίου χρήματος. Η μόνη σίγουρη και αποτελεσματική λύση είναι να στρωθεί σε μεγάλα τμήματα του δρόμου ή καλύτερα σε ολόκληρο το δρόμο τάπητας ασφάλτου.

Η περιφερειακή αρχή γνωρίζει το πρόβλημα, όπως βέβαια το γνώριζε και η προηγούμενη, όμως μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα.

Επερωτάται η Περιφερειακή Αρχή:

- Αν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στις διαδικασίες για την επισκευή του συγκεκριμένου δρόμου (δεδομένου ότι τον χειμώνα με τις πολλές βροχές θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το πρόβλημα) και

- Ποιος είναι σχεδιασμός της για την οριστική λύση τουπροβλήματος και όχι η συνέχιση των εμβαλωματικών και προσωρινών λύσεων».