Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γιατί δεν εμφανίστηκε ο Ισραηλινός πρέσβης στην εκδήλωση για το Ολοκαύτωμα στην Κέρκυρα;

ολοκαύτωμα
24 Οκτωβρίου 2020 / 14:52
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι, αν και βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ στο νησί για το τριήμερο των εκδηλώσεων, δεν εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου ούτε στην λειτουργία στην Συναγωγή ούτε στην επιμνημόσυνη εκδήλωση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ολοκαυτώματος στην πλατεία του ΝΑΣΚΕ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι διπλωματικό θέμα ή μήπως όχι; Πάντως σχολιάστηκε η απουσία του πρέσβη του Ισραήλ από τις πρωινές εκδηλώσεις του Σαββάτου για το ολοκαύτωμα  στην Κέρκυρα. Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, Γιόσι Αμράνι, αν και βρίσκεται από την Παρασκευή το βράδυ στο νησί για το τριήμερο των εκδηλώσεων, δεν εμφανίστηκε το πρωί του Σαββάτου ούτε στην λειτουργία στην Συναγωγή ούτε στην επιμνημόσυνη εκδήλωση και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του ολοκαυτώματος στην πλατεία του ΝΑΣΚΕ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην εκδήλωση που παρίσταντο οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, στεφάνι κατέθεσε μόνον ο πρέσβης της Γερμανίας Δρ. Έρντ Ράιχελ από πλευράς της οργανώτριας Χώρας όχι όμως και ο απών πρέσβης του Ισραήλ.
Μάλιστα καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο και για την ένταση που παρατηρήθηκε ανάμεσα στους ανθρώπους της Κοινότητας και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου, με αφορμή την απουσία του επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας στη Χώρα.
Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται κάθε χρόνο από διαφορετική Χώρα, που δίνει την σκυτάλη στην επόμενη. Το 2019 ήταν το Λουξεμβούργο. Φέτος η Γερμανία που διοργανώνει τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα. 
 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.