Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκινητική η ανταπόκριση για στήριξη στη μικρή Μαριάννα

Μαθήτρια
24 Οκτωβρίου 2020 / 10:56

Περίπου 50.000€ συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με τον Σ.Ε.Π.Ε., από τα σχολεία της Κέρκυρας για την ενίσχυση της οικογένειας της μαθήτριας από τις Μπενίτσες, που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση, σε δύσκολους καιρούς, της κερκυραϊκής κοινωνίας και ιδιαίτερα της εκπαιδευτικής κοινότητας, στο κάλεσμα για στήριξη στην οικογένεια της μικρής Μαριάννας από τις Μπενίτσες, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) Κέρκυρας, το ποσό, το οποίο συγκεντρώθηκε από την προσφορά αλληλεγγύης στα σχολεία του νησιού, με σκοπό να καλύψει ένα μέρος των μεγάλων αναγκών της οικογένειας για τη θεραπεία του μικρού κοριτσιού στο εξωτερικό, «άγγιξε» τις 50.000€.

«Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Κέρκυρας με την παρούσα επιστολή θα ήθελε εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας της μαθήτριας της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μπενιτσών.

Εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη για τη συγκινητική ανταπόκριση και την προσφορά ολόκληρης της κερκυραϊκής κοινωνίας στην δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε αναγνωρίζοντας την συμβολή μαθητών / -τριών, εκπαιδευτικών, πολιτών, φορέων και σωματείων στην επιτυχία της συγκέντρωσης 48.394,60 ευρώ για την οικογένεια.

Το σωματείο μας ανέλαβε την παραπάνω πρωτοβουλία γνωρίζοντας τις δυσκολίες των λαϊκών οικογενειών που βρίσκονται αντιμέτωπες με οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.  Με αυτόν τον τρόπο θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε την οικογένεια της μικρής Μαριάννας στον μεγάλο αγώνα που δίνει, εκτιμώντας ιδιαιτέρως την ανθρωπιά, την κοινωνική προσφορά και την έμπρακτη αλληλεγγύη των συμπολιτών μας.

Ευχόμαστε η δοκιμασία που περνά η Μαριάννα να είναι η τελευταία, να επιστρέψει γρήγορα στο σπίτι της και το μέλλον να της χαρίσει υγεία, πρόοδο και ευτυχία».


Συγκινητική είναι και η ανακοίνωση της οικογένειας της μικρής μαθήτριας, η οποία εκφράζει την ευγνωμοσύνή της προς όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για οικονομική βοήθεια.

«Η οικογένεια της μικρής Μαριάννας, μαθήτριας του Δ.Σ. Μπενιτσών, θα ήθελε να εκφράσει τη βαθειά της ευγνωμοσύνη πρώτα προς το σχολείο και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας, που ανέλαβε τη συλλογή χρημάτων, και κατά δεύτερον προς όλους εσάς, επώνυμους και «ανώνυμους», που ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμα αυτό για βοήθεια.

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ μέσα από την καρδιά μας για την ηθική υποστήριξη και τις ολόψυχες ευχές σας. Η συμπαράστασή σας και το ενδιαφέρον σας θα είναι σύμμαχοι στην ελπίδα ότι αυτή η μάχη θα κερδηθεί.

Ευχόμαστε κι εμείς με τη σειρά μας να είστε όλοι καλά».