Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έκκληση για οικονομική στήριξη σε μαθήτρια του Δημοτικού Μπενιτσών

Μαθήτρια
02 Οκτωβρίου 2020 / 10:24

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Κέρκυρας καλεί όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν την οικογένεια της μικρής μαθήτριας, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Έκκληση για οικονομική στήριξη της οικογένειας μιας μαθήτριας της Ε' Δημοτικού στο Δημοτικό Σχολείο Μπενιτσών, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, απευθύνει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) Κέρκυρας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο Δημοτικό Σχολείο Μπενιτσών προέκυψε το τελευταίο διάστημα  σοβαρότατο πρόβλημα υγείας σε μαθήτρια της Ε΄ τάξης του σχολείου (τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση μας).

Η μαθήτρια υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία. Είναι αναγκαίο να υπάρξει μια κινητοποίηση  στα  σχολεία που θα ήθελαν τυχόν να βοηθήσουν οικονομικά.

Τα χρήματα που θα μαζέψουν τα σχολεία θα παραδοθούν στα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου με υπεύθυνη δήλωση όπως έγινε και σε άλλες περιπτώσεις μαθητών μας».


Τις τελευταίες μέρες έχει υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση για το θέμα στην εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού προκειμένου να υπάρξει οικονομική βοήθεια στην οικογένεια του κοριτσιού, το οποίο αυτή την περίοδο ακολουθεί θεραπευτική αγωγή στο Νοσοκομείο Σάντα Κιάρα στην πόλη Τρέντο της Ιταλίας, μετά τη χειρουργική επέμβαση στα μάτια, στην οποία υποβλήθηκε.

Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση, την οποία εξέδωσε το Δημοτικό Σχολείο Παλιάς Πόλης:

«Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες των μαθητών του σχολείου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μια μαθήτρια της Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μπενιτσών, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία.

Έχει γίνει μια έκκληση για οικονομική ενίσχυση στα σχολεία της Κέρκυρας και σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) Κέρκυρας.

Με τη σειρά μας, ως Σύλλογος, αναρτούμε την ανακοίνωση αυτή, προς ενημέρωσή σας. Σχετικά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι όποιος από εσάς επιθυμεί και μπορεί να προσφέρει οικονομική βοήθεια θα πρέπει να παραδώσει τα χρήματα είτε στη δασκάλα του παιδιού του είτε στον διευθυντή του σχολείου.

Ως Σύλλογος αποφασίσαμε να διαθέσουμε κι εμείς ένα χρηματικό ποσό για να βοηθήσουμε την οικογένεια της μαθήτριας. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά με τη μαθήτρια και την οικογένειά της».