Διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού στα σωματεία

Διαχείριση κρουσμάτων κορωνοϊού στα σωματεία

22
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα κρούσματα του κορωνοϊού που πληθαίνουν στην Κέρκυρα, έπληξαν και το ποδόσφαιρο, καθώς υπάρχουν ομάδες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις covid-19 αλλά και στην ίδια την Ένωση όπου μέλος του Δ.Σ. διαγνώστηκε επίσης θετικό στον ιό. Η προσπάθεια να περιοριστεί ο ιός και ο τρόπος που πρέπει να αντιμετωπιστεί η πανδημία από τα σωματεία, είναι ένα κομμάτι που η ΕΠΣΚ θέλει να υπενθυμίσει και σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει:

Σας γνωρίζουμε ότι μετά την εμφάνιση των τελευταίων κρουσμάτων COVID-19 σε άτομα που σχετίζονται με σωματεία μας, και την ενημέρωση που ήδη παρείχαμε, με βάση τις οδηγίες της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ, σχετικά με τη διαχείριση κρούσματος η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθεί κάθε σωματείο είναι η εξής:
1. Ο ποδοσφαιριστής ενημερώνει τη διοίκηση και τον υπεύθυνο γιατρό του σωματείου για τυχόν συμπτώματα που αναφέρονται στη νόσο.
2. Το σωματείο ενημερώνει την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Ένωσης και ο αθλητής παραπέμπεται στον ΕΟΔΥ για τεστ. Με συνεννόηση της Υγειονομικής Επιτροπής με το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Κέρκυρα θα διενεργούνται τεστ σε όλους όσους έχουν έρθει σε επαφή με το κρούσμα και θα δίδονται οι κατάλληλες οδηγίες.
3. Σε όσους ήρθαν σε στενή και μη προστατευμένη επαφή με το κρούσμα συστήνεται η αυξημένη ενεργητική επιτήρηση για 10 μέρες από την ημέρα της τελευταίας επαφής.
4. Η διοίκηση του συλλόγου αναβάλλει για όσο διάστημα διαρκεί η επιτήρηση όλες τις εξωαγωνιστικές δραστηριότητες των αθλητών (εκτός των προπονήσεων και των αγωνιστικών υποχρεώσεων).
5. Αν σε αθλητές που έχει γίνει μοριακός έλεγχος από τα αποτελέσματα προκύψουν 3 ή περισσότερα κρούσματα θετικά αναβάλλεται κάθε προγραμματισμένος αγώνας του σωματείου. Σε διαφορετική περίπτωση δεν γίνεται καμία αναβολή αγώνα.
6. Οι αναφερόμενες διαδικασίες θα γίνονται μέσω του ΕΟΔΥ και δεν θα λαμβάνεται υπόψη τεστ άλλων θεραπευτηρίων.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ