Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Οδήγηση χωρίς αλκοόλ» στο Λιστόν - Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα (video - photos)

Λιστόν
17 Οκτωβρίου 2020 / 20:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στη δράση Ευρωπαϊκή νύχτα χωρίς ατυχήματα συμμετείχε και η Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», την Equal Society και την Προσκοπική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» διοργάνωσε την «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 34 μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα.  Ο κεντρικός της άξονας είναι ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί» ενώ το μήνυμά είναι η προτροπή, στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!





Στόχος είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που εθελοντές θέλουν να στείλουν όσο πιο μακριά γίνεται, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Κάθε χρόνο αρκετές χιλιάδες οδηγοί, κυρίως νεαρής ηλικίας, συμμετέχουν σε αυτήν την βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής όλων αλλά, κυρίως, των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας.


Παράλληλα, προτρέπουν τους καταναλωτές να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα φροντίσει, για την ασφαλή τους επιστροφή, μετά το τέλος της βραδιάς υπενθυμίζοντας ότι  «Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας». 
Διαφορετικά, οι εθελοντές προτείνουν να αφήσουν τα οχήματά τους και να χρησιμοποιήσουν τα ΜΜΜ ή taxi για την ασφαλή επιστροφή στο σπίτι.

Η «14η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», που διοργανώνεται από το Ι.Ο.ΑΣ., είχε την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και τη συμβολή της Τροχαίας στις κατά τόπους εκδηλώσεις, ενώ έχει, διαχρονικά, μεγάλο υποστηρικτή την ΕΝΕΑΠ (Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών).

Στην κάμερα του enimerosi.com  μίλησε για τη δράση η Σπυριδούλα Τσιριγγάκη, συντονίστρια κοινωνικών δομών της Equal Society.