Συνάντηση Γκίκα με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα

Συνάντηση Γκίκα με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα

Το θέμα της Θυρίδας της Τραπέζης της Ελλάδος στην Κέρκυρα απασχόλησε τη συνάντηση του Στέφανου Γκίκα (δεξιά) με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα

Θα εξεταστεί από την διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος το αίτημα για επαρκή στελέχωση της Θυρίδας στην Κέρκυρα, όπως και το ενδεχόμενο αναβάθμισής της σε Υποκατάστημα

16
Οκτωβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Βασικό θέμα της συνάντησης απετέλεσε η Θυρίδα της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κέρκυρα και η αποδυνάμωσή της, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της μη αναπλήρωσης του προσωπικού που συνταξιοδοτείται. Για το θέμα αυτό, ο Βουλευτής είχε αποστείλει σχετικές επιστολές.

Ο κ. Γκίκας παρουσίασε στον κ. Στουρνάρα μία σειρά επιχειρημάτων που συνηγορούν στην ενίσχυση της Θυρίδας και στην αναβάθμισή της σε Υποκατάστημα, όπως ήταν παλαιότερα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι το Κατάστημα της Κέρκυρας εδρεύει στην πρωτεύουσα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και εξυπηρετεί όλους τους λογαριασμούς του Δημοσίου, (π.χ. των τεσσάρων Δήμων της Κέρκυρας και των Παξών, Δ.Ο.Υ., Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση, ΝΑ.Σ.ΚΕ, Λιμεναρχείο, Πυροσβεστική, Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας κ.α.) και Προγραμμάτων Δημοσίων Επενδύσεων όπως και τον συμψηφισμό των επιταγών των Τραπεζών.

Σημείωσε επιπλέον ότι παρατηρούνται προβλήματα, καθώς η Θυρίδα αδυνατεί να προσφέρει υπηρεσίες όπως είναι η πώληση συναλλάγματος, ο εφοδιασμός των επιχειρήσεων με κέρματα και χαρτονομίσματα και η ανταλλαγή φθαρμένων χαρτονομισμάτων.

Ο Βουλευτής τόνισε ότι η αναβάθμιση της Θυρίδας της Κέρκυρας σε Υποκατάστημα είναι μεγάλης σημασίας διότι εκτός από τις περίπου 17.000 επιχειρήσεις της Κέρκυρας, υπάρχει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον στον τουριστικό τομέα.
Επιπρόσθετα, θα διευκολύνει σημαντικά τις Υπηρεσίες του Δημοσίου.

Ο Στέφανος Γκίκας έδωσε επίσης έμφαση στην γεωπολιτική θέση της Κέρκυρας, η οποία μαζί με τα Διαπόντια Νησιά, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αποκτήσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξαιτίαςτης ύπαρξης υδρογονανθράκων στην περιοχή.

Ο κ. Στουρνάρας δεσμεύθηκε να εξετάσει τόσο το αίτημα της επαρκούς στελέχωσης της υπάρχουσας Θυρίδας της Τράπεζας της Ελλάδος στην Κέρκυρα όσο και το ενδεχόμενο της αναβάθμισής της σε Υποκατάστημα.