Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση Θιναλιακού για τον Παναγιώτη Κορομπόκη

Τοπικά πρωταθλήματα
14 Οκτωβρίου 2020 / 17:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σπάνια μία ομάδα κρατάει πέντε χρόνια τον ίδιο προπονητή, όπως έκανε ο Θιναλιακός με τον Παναγιώτη Κορομπόκη,

με τον οποίο πανηγύρισε ένα νταμπλ την περίοδο 2018 - 2019 και την επομένη πήρε μέρος στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, για πρώτη φορά στην ιστορία του. Φέτος ο Π. Κορομπόκης πήγε στην ΑΕ Λευκίμμης μαζί με τρία βασικά στελέχη της ομάδας της Αχαράβης, τον Πουλημένο, τον Μουζακίτη και τον Ματσοβίλα, από τον Αύγουστο. Μιλάμε για μια ομάδα υπόδειγμα από όλες τις απόψεις.

Όμως όπως φαίνεται σε ανακοίνωση του Θιναλιακού, έγινε κάτι που πείραξε πολύ τη διοίκηση και για τον λόγο αυτό εξέδωσε «καταγγελία» για τον τέως προπονητή, που αναφέρει:

«Δεν είναι πολύς καιρός που με ανακοίνωσή μας θελήσαμε να ευχαριστήσουμε τον προπονητή κ. Παναγιώτη Κορομπόκη για την προσφορά του στην ομάδα μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Υπερθεματίσαμε μάλιστα εκθειάζοντας τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις και τη δυνατότητα του να κεφαλαιοποιεί αποτελεσματικά το έμψυχο δυναμικό μιας ομάδας.

Ξεχάσαμε ωστόσο να υπογραμμίσουμε το ποδοσφαιρικό περιβάλλον που εμείς του προσφέραμε για να μπορεί να εξελίξει τις δυνατότητες του και αναλύουμε παρακάτω:
1. Ποδοσφαιριστές από το «πάνω ράφι», όσους και όποιους ζήτησε χωρίς καμία διαπραγμάτευση.
2. Μόνιμο φυσιοθεραπευτή σε όλες τις προπονήσεις και τους αγώνες αδιάλειπτα 3 χρόνια τώρα.
3. Συνεργάτη γυμναστή, το σημερινό μας προπονητή κ. Δημήτρη Φραγκούλη (κάτοχο UEFA A) κατ΄ ευθείαν από τη Super League ΑΟ Κασιώπη με εμπειρίες από Γρηγορίου και Ματζουράκη.
4. Προπονητή τερματοφυλάκων, τον κορυφαίο στην Κέρκυρα κ. Χρήστο Βάσαλο.
5. Γήπεδο αποκλειστικής χρήσης με πλήρως ανακαινισμένα αποδυτήρια και συνθήκες που θα ζήλευαν ποδοσφαιριστές υψηλότερων κατηγοριών.
6. Αθλητικό ψυχολόγο.
7. Ειδικό αναλυτική αγώνων, για να προετοιμάζεται η ομάδα όσο το δυνατόν τελειότερα.
8. Ξεκινώντας από τον ίδιο πρώτα, αλλά και για όλη την ομάδα μετά, απόλυτη συνέπεια στην οικονομική μας συμφωνία, με το μισθό του να τρέχει μπροστά από τον μήνα που εργαζόταν (παρ΄ όλο που η αγωνιστική χρονιά δεν τελείωσε λόγω πανδημίας, ο ίδιος ανταμείφτηκε ολόκληρο το μήνα και ας μην εργάστηκε).
9. Πέραν των συμφωνημένων υποχρεώσεων ο κ. Π. Κορομπόκης απολάμβανε και άλλων καθημερινών διευκολύνσεων που οι άνθρωποι της Διοίκησης του πρόσφεραν αφειδώς χωρίς υπολογισμό κόστους.
Όλα αυτά τα δημοσιεύουμε με μεγάλη πίκρα, πρώτα από όλα γιατί περιμέναμε ένα δημόσιο ευχαριστώ στη Διοίκηση και στην ομάδα, κάτι που δεν έκανε με κανέναν τρόπο παρότι είχε ευκαιρίες, αλλά κυρίως γιατί με τρόπο ανήθικο και κατάπτυστο, κυρίως λόγω της σχέσης που διαμορφώσαμε πέντε χρόνια τώρα, προσπάθησε στην κυριολεξία να υφαρπάξει ποδοσφαιριστή της ομάδας μια εβδομάδα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα.
Είναι γνωστό ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο, θυμίζουμε ότι παράτησε αναίτια και «τηλεφωνικώς» τον Θιναλιακό τη σεζόν 2015 - 2016 για κάποια ομάδα ονόματι FC. Πιστεύοντας ωστόσο ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος αλλά κυρίως στη δεύτερη ευκαιρία, ξεχάσαμε εύκολα και του δώσαμε ότι ακριβώς χρειαζόταν για να πάμε μαζί ένα βήμα μπροστά.
Δυστυχώς ο κ. Κορομπόκης κάνει ότι είναι δυνατόν για να δικαιώσει όσους δεν του συγχώρεσαν εκείνη την ακαταλόγιστη συμπεριφορά. Έχοντας παραστάσεις από ένα ποδόσφαιρο που δεν παίζεται μόνο στο γήπεδο, του δώσαμε την ευκαιρία να κάνει διάλλειμα αξιοπρέπειας, μιας και είχε την τιμή να κάθεται στον πάγκο μιας ομάδας που χωρίς να φωνάζει, δίνει μαθήματα ήθους και αξιόλογης ανθρώπινης συμπεριφοράς. Δυστυχώς το τέλος δεν είναι αυτό που θα θέλαμε χωρίς να έχουμε καμιά ευθύνη.

ΥΓ 1:Οι ευκαιρίες τελείωσαν οριστικά υπενθυμίζοντας ότι η ζωή τώρα ή αργότερα ξέρει να αποδίδει δικαιοσύνη
ΥΓ 2: Το μπόι του ο καθένας το μετράει στα δύσκολα, δεν έχει καμιά σημασία πόσο καλός προπονητής είσαι όταν είσαι πολύ μικρός σαν άνθρωπος
ΥΓ 3:Ο Θιναλιακός δεν κράτησε ποτέ ποδοσφαιριστή παρά τη θέλησή του. Εδώ και δυο μήνες οριοθετήσαμε τους στόχους της χρονιάς και ρωτήσαμε «Ποιος θέλει να μείνει ή να φύγει χωρίς καμία συζήτηση». Από κει και πέρα όλες οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται εκατέρωθεν απλά γιατί η ομάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια