Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα έτοιμα για την εκκίνηση του Corfu Old Town Trail 2020 (videos-photos)

Corfu Old Town Trail
08 Οκτωβρίου 2020 / 13:46

Κάλεσμα από τους διοργανωτές του αθλητικού event, που θα λάβει χώρα το Σάββατο (10/10, 17:00) στο Ιστορικό Κέντρο της Κέρκυρας, για ενεργή συμμετοχή των πολιτών

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Την ευκαιρία ν' απολαύσουν το υπέροχο αστικό τοπίο (urban) του Ιστορικού Κέντρου της Κέρκυρας θα έχουν όλοι όσοι συμμετάσχουν στο αθλητικό event Corfu Old Town Trail 2020, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 10 Οκτωβρίου στις 17:00.

Το πρωί της Πέμπτης 8 Οκτωβρίου, η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπη Υδραίου μαζί με την αρμόδια Αντιδήμαρχο Πολιτισμού & Αθλητισμού, Χρυσούλα Τόμπρου, αλλά και τον υπεύθυνο της διοργάνωσης του αγώνα, Βασίλη Αλαμάνο (Corfu Mountain Trail), παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Ιστορικό Δημαρχείο της Κέρκυρας, San Giacomo, παρουσιάζοντας αυτόν τον -εξαιρετικού ενδιαφέροντος- urban αγώνα δρόμου, ο οποίος μάλιστα, περιλαμβάνει δύο διαδρομές, μία 14χλμ και μια 6,5χλμ, αλλά και σκέλος για περιπατητές (για όλους όσοι θέλουν μεν να συμμετάσχουν, προτιμούν ωστόσο, πιο... χαμηλές ταχύτητες).



Όπως τόνισε η Μερόπη Υδραίου, είναι πολύ σημαντική η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με τη Δήμαρχο να υπογραμμίζει τη σπουδαιότητα της κοινής προσπάθειας φορέων και εθελοντών, με κοινό στόχο την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα, πολλώ δε μάλλον εν καιρώ πανδημίας και κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Τα τελευταία, άλλωστε, ήταν και ο λόγος, για τον οποίο -σύμφωνα με τον Βασίλη Αλαμάνο- οι συμμετοχές ερασιτεχνών, αλλά και επαγγελματιών δρομέων, εντός κι εκτός νησιού, δεν «εκτοξεύτηκαν», αλλά περιορίστηκαν -σύμφωνα και με τις επιταγές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού- στις (περίπου) 250. Το «περιορίστηκαν», βέβαια, αποτελεί σχήμα λόγου, καθώς ακόμα και με τον «κόφτη» της ΓΓΑ, οι φετινές συμμετοχές είναι διπλάσιες απ' ότι ήταν πέρσι, απόδειξη ότι τόσο ο χαρακτήρας του αγώνα (σ.σ. η μοναδική ευκαιρία να γνωρίσει κανείς το σπάνιας ομορφιάς και ιστορικότητας Ιστορικό Κέντρο της Κέρκυρας μέσω ενός αγώνα δρόμου), όσο και η εξαιρετική δουλειά από τους διοργανωτές, έχουν αφήσει, ήδη, το «αποτύπωμά» τους.



Ευχή όλων όσοι συμμετείχαν στον προγραμματισμό και τη διοργάνωση του συγκεκριμένου event, είναι προϊόντος του χρόνου ν' αποτελέσει θεσμό για τα αθλητικά δρώμενα του νησιού και να «αγκαλιαστεί» ακόμα περισσότερο από την τοπική κοινωνία της Κέρκυρας. Στόχος, άλλωστε, της δημοτικής Αρχής είναι η εδραίωση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, που αφορά στην οργανωμένη και συστηματική διοργάνωση μιας ετήσιας αθλητικής συνάντησης, με τη συμμετοχή των δημοτών, αλλά και η καθιέρωση ενός ετήσιου αθλητικού γεγονότος πανευρωπαϊκής εμβέλειας.



Η Δήμαρχος, Μερόπη Υδραίου, στη συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη διοργάνωση επισημαίνοντας ότι αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής, η οποία στις δυσκολίες της εποχής απαντά με έργα και με τέτοιου είδους αθλητικές διοργανώσεις, που αποδεικνύουν την προσφορά στην κοινωνία, αλλά και προάγουν την εξωστρέφεια της πόλης, καθώς και σημαντικές αξίες, όπως η ευγενής άμιλλα, η ομαδικότητα και  η αλληλεγγύη. 

Η Μερόπη Υδραίου, εξάλλου, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το σύνολο των εκπροσώπων των φορέων, αθλητικών και εθελοντικών συλλόγων για τη συμμετοχή και την βοήθειά τους, την οποία χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και πολύτιμη.

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος, Χρυσούλα Τόμπρου, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά συνενώνονται όλες οι συλλογικότητες σε μια κοινή προσπάθεια και έκανε γνωστό ότι τα έσοδα από την διοργάνωση πρόκειται να διατεθούν στο σύλλογο «Φάρος Ζωής».



Η διοργάνωση του αγώνα ανήκει στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, σε συνεργασία με το Corfu Mountain Trail και την Τοπική Επιτροπή ΣΕΓΑΣ.

Το Corfu Old Town Trail 2020 θα εκκινήσει το Σάββατο (10/10) στις 17:00, στα ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ & Γεωργίου, ενώ ως σημείο τερματισμού έχει οριστεί το Λιστόν.



Περιλαμβάνει επιλεγμένες διαδρομές μέσα στον αρχιτεκτονικό ιστό της παλιάς πόλης και στηρίζεται από πολιτιστικούς, αθλητικούς και εθελοντικούς συλλόγους και φορείς, εκπρόσωποι των οποίων παρέστησαν στη συνέντευξη Τύπου καλώντας τους δημότες να συμμετάσχουν ενεργά.



Σημειώνεται ότι για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων-συνεργατών του ΣΕΓΑΣ, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και τις υποδείξεις της Υγειονομικής Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

* Photos & videos  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ