Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστολή στον διοικητή του ΟΑΕΔ στην «επέτειο» των 10 χρόνων του εργοταξίου των Εργ. Κατοικιών

Εργατικές κατοικίες
04 Οκτωβρίου 2020 / 10:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη δική τους Οδύσσεια καταγράφουν οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών Αγ. Ιωάννη, σε επιστολή που απευθύνουν προσωπικά στον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Οι δικαιούχοι, έχοντας υπομείνει για μια δεκαετία την αποπεράτωση των κατοικιών, που χάθηκε κάπου ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη του ελληνικού Δημοσίου, βλέπουν τώρα τις ημιτελείς κατοικίες να καταρρέουν στην εγκατάλειψη του χρόνου.
Οι κινητοποιήσεις των δικαιούχων έχουν αποδώσει μόνον πλήθος υποσχέσεων και πολλές προθεσμίες, τώρα όμως λίγο πριν την εκπνοή του έτους και της πιο πρόσφατης προθεσμίας, οι κατοικίες είναι σε κακή κατάσταση και οι ρυθμοί των εργασιών δεν δείχνουν αρκούντως «εντατικοί».
Οι δικαιούχοι αποστέλλουν τώρα νέα επιστολή στον Διοικητή του ΟΑΕΔ, προσκαλώντας τον σε συνάντηση, προκειμένου να μάθουν επιτέλους τι μέλλει γενέσθαι.






Η επιστολή προς τον Διοικητή του ΟΑΕΔ
Την 19 Οκτωβρίου 2010, διεξήχθη δημόσια κλήρωση 176 εργατικών κατοικιών στο συγκρότημα Αγίου Ιωάννη Κέρκυρας , παρ' όλο που το έργο δεν είχε ακόμα ολοκληρωθεί. Κάποιους μήνες μετά, οι δικαιούχοι κληθήκαμε από τον ΟΕΚ να παραλάβουμε ένα έγγραφο στο οποίο αναγραφόταν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά τα οποία έπρεπε να προσκομίσουμε εντός ορισμένης προθεσμίας,για να τεκμηριώσουμε την ακρίβεια των δηλωθέντων στις αιτήσεις μας και να εγκριθεί το δικαίωμα μας στις κληρωθέντες κατοικίες.
Αφού ολοκληρώθηκε και αυτή η διαδικασία, αρκετά χρονοβόρα και κοστοβορα , φτάσαμε στο σημείο που είμαστε σήμερα, δηλαδή να γνωρίζουμε ότι μας ανήκει μία κατοικία, να παραμένουμε μισθωτές ή φιλοξενούμενοι σε ξένα σπίτια και να μην γνωρίζουμε πότε επιτέλους θα παραλάβουμε το δικό μας σπίτι.
Η χαριστική βολή για εμάς, ήταν η κατάργηση του ΟΕΚ και η απορρόφηση του από τον ΟΑΕΔ, γεγονός το οποίο μόνο να αυξάνει τις ανησυχίες μας μπορεί. Από μελέτη σε μελέτη, από υπόσχεση σε υπόσχεση και από παράταση σε παράταση, κανείς μας δεν γνωρίζει αν, πως, πότε και σε τι κατάσταση θα παραλάβουμε επιτέλους τα σπίτια μας.
Οπως διαφαίνεται, κάποια στιγμή ίσως παραλάβουμε τις κατοικίες μας, θα τις χρεωθούμε ως νεόδμητες, θα έχουν περάσει τα μύρια όσα στο έλεος της εγκατάλειψης και των καιρικών συνθηκών και πολύ φοβουμεθα ότι οι φθορές που θα έχουν υποστεί θα τις καθιστούν μη κατοικήσιμες.
Στην περίπτωση που δεν έχει περιέλθει σε γνώση σας, βρισκόμαστε λίγες μόνο μέρες πριν την συμπλήρωση δέκα ετών από την προαναφερθείσα κλήρωση και εκτός από υποσχέσεις τύπου σε «έξι μήνες θα έχουν παραδοθεί οι κατοικίες», ουδεμία ουσιαστική εξέλιξη έχει λάβει χώρα.-
Μέλη και εκπρόσωποι του συλλόγου μας, παρακολουθούν πολύ στενά την εξέλιξη του έργου με την ελπίδα της σύντομης αποπεράτωσης, και διαπίστωσαν ότι μόλις τον τελευταίο μήνα κάπως γίνεται μια προσπάθεια εντατικοποίησης των εργασιών, με απελπιστικά λίγους εργάτες ωστόσο, γεγονός το οποίο δεν μας αφήνει και πολλές ελπίδες για την τελευταια υπόσχεση που έχουμε λάβει,το ότι τα σπίτια μας θα είναι έτοιμα μέχρι και το τέλος του 2020.
Δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι για την ολοκλήρωση της κατασκευής του προμελετηθέντος σχεδίου αποχέτευσης, που περιλαμβάνει σύνδεση με το βιολογικό στο Σκάφωνα, οποίο θεωρητικά έχει δρομολογηθεί. Ακομα χειρότερα, δεν βλέπουμε να προχωράει η κατάσταση ούτε καν προς ολοκλήρωση της ενδιάμεσης λύσης, αυτής των στεγανών δεξαμενών, ώστε να έχουμε και την παραμικρή ελπίδα τήρησης αυτής της τελευταίας υπόσχεσης.
Επιθυμούμε μια συνάντηση μαζί σας, κατά προτίμηση στο χώρο του έργου, επικαλούμενοι και την καταγωγή σας από την Κέρκυρα, ώστε να ενημερωθούμε από εσάς για το τι μέλλει γενέσθαι, να συζητήσουμε τυχόν σημεία στα οποία ίσως να μην έχετε επαρκή πληροφόρηση από τους συνεργάτες, πάντα με την ελπίδα ότι θα είστε ο τελευταίος Διοικητής του ΟΑΕΔ με τον οποίο θα χρειαστεί να συνομιλήσουμε για αυτό το θέμα.
( ακολουθεί ονομαστική κατάσταση με υπογραφές δικαιούχων)
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΚΡΉΣ
ΣΩΤΉΡΗΣ ΣΙΑΝΟΣ
ΜΑΡΚΑΤΗΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ
ΠΑΠΠΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΜΠΑΣΙΑΣ ΑΛΈΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΑΤΣΑΡΌΣ ΔΗΜΉΤΡΙΟΣ
ΑΓΑΘΌΣ ΝΙΚΟΣ
ΓΚΙΟΚΑΣ ΑΝΤΏΝΙΟΣ
ΤΌΛΗΣ ΒΑΣΊΛΕΙΟΣ
ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΎ ΕΛΙΣΆΒΕΤ
ΜΑΡΚΑΤΗ ΠΟΛΥΞΈΝΗ
ΚΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ
ΖΙΩΝΓΚΑΣ ΒΑΣΊΛΗΣ
ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
ΑΝΔΡΙΆΝΑ ΚΟΣΚΙΝΆ
ΜΙΧΑΛΑΣ ΓΙΏΡΓΟΣ
ΓΚΡΕΚΟΥΣΗΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ
ΙΩΆΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΉ
ΓΚΡΕΜΟΣ ΜΙΧΑΉΛ
ΚΟΝΤΩΓΙΟΡΓΗΣ ΑΝΑΣΤΆΣΙΟΣ
ΖΗΚΑΣ ΜΙΧΑΉΛ
ΛΑΜΨΟΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ
ΑΝΤΡΙΆΝΑ ΔΟΥΚΆΚΗ
ΙΩΑΝΝΑ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΜΕΡΚΟΎΡΗΣ ΑΝΑΣΤΆΣΙΟΣ
ΚΑΡΔΑΚΑΡΗΣ ΣΠΎΡΟΣ
ΣΟΦΊΑ ΜΙΧΑΛΆ
ΠΙΕΡΡΗΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ
ΕΥΘΥΜΊΑ ΓΡΑΜΜΈΝΟΥ
ΘΕΟΦΆΝΗΣ ΠΑΛΛΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΓΕΩΡΓΟΤΑ
ΚΟΛΟΒΟΎ ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ
ΜΙΑΡΗ ΓΕΩΡΓΊΑ
ΔΟΥΛΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΊΝΟΣ
ΜΠΑΡΟΥΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΑΛΕΞΩ ΜΠΑΜΗ
ΓΕΡΆΣΙΜΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΡΙΑΜΠΑΣ
ΧΡΥΣΆΝΘΗ ΒΟΝΤΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΤΣΟΥΤΣΗΣ ΓΙΏΡΓΟΣ
ΜΑΝΤΕΣΤΑ - ΚΟΡΟΝΙ ΑΥΛΩΝΊΤΗ
ΚΑΤΕΡΊΝΑ ΣΑΓΙΑ
ΜΑΡΙΑΝΘΗ - ΜΑΡΊΑ ΜΑΝΔΥΛΑ
ΜΕΝΈΛΑΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΆΚΗΣ
ΘΕΌΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΆΚΗΣ
ΦΑΒΙΑΝΟΣ ΒΑΣΊΛΗΣ
ΡΕΒΥΘΗΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ
ΚΟΜΙΑΝΟΣ ΓΙΏΡΓΟΣ
ΜΙΑΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΉ- ΣΤΑΜΑΤΙΑ
ΑΛΈΞΙΟΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΗ
ΣΚΟΥΡΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ
ΚΟΛΙΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗΣ
ΜΕΓΑΛΟΓΕΝΗ ΣΟΦΊΑ
ΚΑΡΒΟΥΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΉΛ
ΒΑΓΓΑΛΑΤΗΣ ΝΊΚΟΣ
ΚΟΡΟ ΜΑΡΊΑ
ΡΟΥΤΣΗ ΑΡΙΆΝΑ
ΚΑΛΑΝΤΖΉ ΛΊΤΣΑ
ΚΑΝΤΆ ΕΛΈΝΗ
ΦΊΛΙΠΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΑ
ΓΚΌΓΚΑ ΑΝΔΡΙΑΝΉ
ΖΕΡΒΑΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ
ΜΙΑΡΗΣ ΣΤΑΜΆΤΙΟΣ
ΤΑΝΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΜΆΣΤΟΡΑΣ ΘΕΌΔΩΡΟΣ
ΚΟΛΟΒΌΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΕΛΛΗΣ ΑΓΗΣΊΛΑΟΣ
ΖΩΤΟΣ ΣΠΥΡΊΔΩΝ
ΑΣΠΙΏΤΗ ΑΓΑΛΛΙΑ
ΚΡΗΤΙΚΌΣ ΛΕΩΝΊΔΑΣ
ΒΙΤΣΟΣ ΘΕΟΦΎΛΑΚΤΟΣ
ΚΟΛΟΒΌΣ ΜΙΧΑΉΛ
ΦΑΡΜΆΚΗ ΑΘΑΝΑΣΊΑ
ΜΕΣΗΜΕΡΗΣ ΔΗΜΉΤΡΗΣ
ΡΑΨΟΜΑΝΙΚΗΣ ΓΙΏΡΓΟΣ
ΜΠΟΓΔΆΝΟΥ ΜΑΡΊΑ
ΚΕΒΕΡΚΛΟΓΛΟΥ ΓΕΡΆΣΙΜΟΣ
ΜΑΝΟ ΑΘΗΝΆ
ΙΩΆΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΉΣ
ΘΩΜΆΣ ΒΑΣΊΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ
ΝΤΡΕΚΑΙ ΚΟΛΕ



Συντάκτης: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ