Μέχρι το απόγευμα στο λιμάνι της Κέρκυρας το Mein Schiff 6 της TUI (video)

Το κρουαζιερόπλοιο, με τους σχεδόν 1.000 επιβάτες και το πλήρωμα των 666 ατόμων, κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας στις 07:30 το πρωί της Παρασκευής (2/10) και θ΄ αναχωρήσει το απόγευμα

02
Οκτωβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.   Με σχεδόν 1.000 ταξιδιώτες (σ.σ. 922 για την ακρίβεια βάσει των στοιχείων της εταιρείας) και με πλήρωμα 666 ατόμων, κατέπλευσε στο λιμάνι της Κέρκυρας, νωρίς το πρωί (γύρω στις 07:30) της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 της TUI Cruises.Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του εν λόγω πλοίου στην Κέρκυρα, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη της 17ης Σεπτεμβρίου, σπάζοντας τότε επί της ουσίας το... ρόδι της κρουαζιέρας στην Κέρκυρα για τη φετινή τουριστική σεζόν.

Το Mein Schiff 6, το οποίο αναμένεται ν' αναχωρήσει από το νησί των Φαιάκων γύρω στις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής (2/10), είναι το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο απασχόλησε την κοινή γνώμη την προηγούμενη εβδομάδα όταν υπήρξε ο «ψευδής συναγερμός» (false alarm) -όπως αποδείχθηκε- για εντοπισμό 12 κρουσμάτων κορωνοϊού σε μέλη του πληρώματός του.

Μετά τον διπλό μοριακό έλεγχο από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο λιμάνι του Πειραιά, αποδείχθηκε ότι κανείς δεν είχε προσβληθεί από Covid19 και ως εκ τούτου τα 7ήμερα ταξίδια (Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα) του επιβλητικού κρουαζιερόπλοιου της TUI Cruises συνεχίστηκαν βάσει προγράμματος.


* Το video είναι του Σπύρου Σκορδίλη

ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ