Στο λιμάνι της Κέρκυρας η ναυαρχίδα της TUI Cruises (photos)

Στο λιμάνι της Κέρκυρας η ναυαρχίδα της TUI Cruises (photos)

Στο λιμάνι της Κέρκυρας είναι δεμένο από το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου το Mein Schiff 6 της TUI Cruises, το παρθενικό κρουαζιερόπλοιο για το νησί των Φαιάκων την τουριστική σεζόν 2020 (φωτό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Έπειτα από πολύμηνη παύση των δραστηριοτήτων της κρουαζιέρας λόγω Covid19, το Mein Schiff 6 σηματοδοτεί την επανέναρξη του κλάδου -και- για το νησί των Φαιάκων

17
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Νωρίς το πρωί της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου έδεσε στο λιμάνι της Κέρκυρας το -παρθενικό για τη θερινή τουριστική σεζόν 2020- κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 της TUI Cruises.

Η άφιξη του εν λόγω κρουαζιερόπλοιου σηματοδότησε το τέλος της εξάμηνης παύσης των δραστηριοτήτων της κρουαζιέρας στην Κέρκυρα λόγω της πανδημιας του κορωνοϊού.

Στο πλοίο επιβαίνουν περίπου 700 τουρίστες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από το 75% αυτών κατέβηκαν από Mein Schiff 6 προκειμένου ν' ακολουθήσουν το πρόγραμμα των εκδρομών, που έχει διοργανώσει η TUI Cruises.

φωτό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Το Mein Schiff 6, το οποίο είναι η ναυαρχίδα της TUI Cruises, ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή (13/9) από το λιμάνι του Ηρακλείου, πρτοσέγγισε το λιμάνι του Πειραιά και μετά την Κέρκυρα θα επιστρέψει στην Κρήτη ολοκληρώνοντας την επταημέρη κρουαζιέρα του.

Στα αξιοσημείωτα της συγκεκριμένης κρουαζιέρας και το ότι στην τιμή περιλαμβάνεται και μια εν πλω συναυλία της διακεκριμένης τραγουδίστριας, Βίκυ Λέανδρος.
Τη γνωστή καλλιτέχνιδα, όπως και τα στελέχη της TUI Cruises, καλωσόρισαν στο νησί, από πλευράς Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Παναγιώτης Βαρούχας και από πλευράς Ο.Λ.ΚΕ., ο Διευθύνων Σύμβουλος, Σπύρος Ζερβόπουλος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Κρουαζιέρας του Οργανσιμού, Άρης Μπατσούλης.

φωτό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού της αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα για την TUI Cruises.

«Οι κρουαζιέρες είναι εφικτές ακόμα και εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, καταρτίσαμε ένα σχέδιο για τη διασφάλιση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας των επιβατών μας καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμβάλλουμε με αυτόν τον τρόπο στην ανάκαμψη του τουρισμού στην Ελλάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία τους όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και όλους τους φορείς της Ελλάδας που κατέστησαν κάτι τέτοιο δυνατό», δήλωσε η Wybcke Meier, Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) της TUI Cruises».

Για τη σταδιακή επάνοδο των δρομολογίων κρουαζιέρας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, η TUI Cruises σε συνεργασία με ειδικούς του ιατρικού κλάδου κατάρτισε ένα υγειονομικό σχέδιο, προσαρμόζοντας παράλληλα τις γενικές διαδικασίες που ακολουθούνται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (π.χ. υποχρεωτικά ερωτηματολόγια υγειονομικού ελέγχου, καθημερινός έλεγχος της θερμοκρασίας των επιβατών και του προσωπικού), καθώς και κατά τη διάρκεια του check-in (π.χ. υποχρεωτικό ηλεκτρονικό check-in, σταδιακά check-in), αλλά και στους χώρους υποδοχής επισκεπτών και του προσωπικού, για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και των αποστάσεων που επιβάλλονται.

φωτό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Για την τήρηση των αποστάσεων που επιβάλλονται στη στεριά, η πληρότητα του πλοίου περιορίζεται αρχικά στο 60% και διατίθενται μόνο καμπίνες με μπαλκόνι και σουίτες. Οι υφιστάμενοι, αυστηροί κανόνες υγιεινής συμπληρώθηκαν με επιπλέον μέτρα καθαρισμού και απολύμανσης.

Η TUI Cruises είναι προετοιμασμένη ακόμα και για το χειρότερο σενάριο. Τα αυστηρά προληπτικά μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης ιογενών νόσων ενισχύθηκαν περαιτέρω και προσαρμόστηκαν στην τρέχουσα κατάσταση. Κάθε πλοίο διαθέτει εξ αρχής δικό του νοσοκομειακό χώρο, με εξειδικευμένο προσωπικό.
Όλα τα μέτρα προστασίας βασίζονται στα ιατρικά πρότυπα αναγνωρισμένων οργανισμών, όπως το γερμανικό ινστιτούτο RobertKoch-Institut (RKI) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), και ανταποκρίνονται στις κατευθυντήριες γραμμές των ελληνικών αρχών σχετικά με την επανέναρξη των κρουαζιέρων.

φωτό ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Πριν από το ταξίδι: Υποχρεωτικό τεστ ανίχνευσης COVID-19 για όλους τους επιβάτες

Στο πλαίσιο των επιπλέον προληπτικών μέτρων, η TUI εισήγαγε την υποχρέωση υποβολής σε τεστ, με σκοπό τη διεξαγωγή κρουαζιέρων μεγαλύτερης διάρκειας με εξόδους στη στεριά. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου κι έπειτα, όλοι οι επιβάτες πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό αποτέλεσμα σε πρόσφατο τεστ ανίχνευσης του COVID-19 (τεστ PCR). Το κόστος του τεστ συμπεριλαμβάνεται στην τιμή του ταξιδιού.

Πριν από το ταξίδι: Τα αυστηρότερα υγειονομικά πρότυπα και μέτρα ασφάλειας κατά την άφιξη και την αναχώρηση, καθώς και κατά τις χερσαίες εξορμήσεις στην Ελλάδα.
Οι κρουαζιέρες στην Ελλάδα διατίθενται μόνο ως πλήρες πακέτο που περιλαμβάνει την άφιξη και αναχώρηση με ναυλωμένα από την εταιρεία αεροσκάφη, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από το MeinSchiff 6. Συνεπώς, η TUI Cruises μπορεί να διασφαλίσει ότι τα αυστηρά υγειονομικά πρότυπα και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται όχι μόνο πάνω στο πλοίο αλλά σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Σε αυτό το πλαίσιο διενεργούνται για την ώρα και οι χερσαίες εκδρομές των επιβατών στον Πειραιά, την Κρήτη και την Κέρκυρα, οι οποίες οργανώνονται αποκλειστικά από την TUICruises.

Σε συνεργασία με τοπικούς διοργανωτές, η εταιρεία έχει καταρτίσει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδρομών, σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές υποδείξεις. Από το πρόγραμμα αυτό επωφελείται η τοπική τουριστική δραστηριότητα, από τα τουριστικά γραφεία μέχρι τις τοπικές επιχειρήσεις λεωφορείων.