Αυλωνίτης: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, κ. Κόνσολα»

Αυλωνίτης: «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, κ. Κόνσολα»

«Είναι πολιτικά ανήθικο η κυβέρνηση να επιδιώκει με ψέματα και άλλες προπαγανδιστικές τακτικές τη συστηματική εξαφάνιση του έργου που υλοποίησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος εντός σκληρών δημοσιονομικών συνθηκών έθεσε ως προτεραιότητα στο Υπουργείο Τουρισμού, το άνοιγμα των Σχολών Ξεναγών», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

01
Οκτωβρίου / 2020

ΑΘΗΝΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ).  Με αφορμή την επαναλειτουργία των Σχολών Ξεναγών, ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξανδρος Αυλωνίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε μια άκρως τουριστική χώρα, όπως η Ελλάδα, σε έναν τόπο που η εικόνα του είναι ταυτισμένη με τον Τουρισμό, είναι ο ίδιος, ο Τουρισμός συνιστά τουλάχιστον προκλητική συμπεριφορά για την κυβέρνηση που τερμάτισε τις Σχολές Ξεναγών εδώ και δέκα χρόνια να προσπαθεί να δρέψει πολιτικούς καρπούς από την επανίδρυση και επαναλειτουργία τους.

Όπως, είναι πολιτικά ανήθικο να επιδιώκει με ψέματα και άλλες προπαγανδιστικές τακτικές τη συστηματική εξαφάνιση του έργου που υλοποίησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος εντός σκληρών δημοσιονομικών συνθηκών έθεσε ως προτεραιότητα στο Υπουργείο Τουρισμού, το άνοιγμα των Σχολών Ξεναγών ξεκινώντας από την Αθήνα κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018 και δρομολογώντας τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη.

Στην Κέρκυρα, η Σχολή των Ξεναγών ήκμαζε μέχρι και το 2010, όπου τερματίστηκε η λειτουργία της, ενώ ακόμα και σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού δεν έχει απαντήσει στις αιτιάσεις των διπλωματούχων ξεναγών για το πλαίσιο εισαγωγής των σπουδαστών στις σχολές ξεναγών.

Το ψέμα, κ. Κόνσολα, έχει κοντά ποδάρια και σας συνιστούμε να μην είστε οπαδός του. Ούτε για πρώτη φορά λειτούργησε δεύτερο τμήμα στη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας επί ΝΔ, αντίθετα έγινε επί ημερών ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και συγκεκριμένα την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, ούτε επί Υπουργίας σας καθορίστηκε η αποκατάσταση λειτουργίας της Θεσσαλονίκης.

Για το μόνο που δεν είπατε την αλήθεια, είναι για αυτό που σας άφησε ως παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στο Υπουργείο Τουρισμού, το οποίο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την υπογραφή της σχετικής προκήρυξης.

Για το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. όμως, είναι αλήθεια πως στην εθνική τουριστική στρατηγική που οραματιζόμαστε η απουσία Σχολών Ξεναγών δεν είναι μόνον προβληματική, αλλά αποτελεί και ουσιαστικό μειονέκτημα για τον κλάδο.

Είναι θετικό, το γεγονός ότι στο πλαίσιο μιας μίνιμουμ συναίνεσης για μία ενιαία τουριστική θεώρηση των πραγμάτων αξιοποιούνται προτάσεις και πολιτικές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα ήταν και ενθαρρυντικό για λόγους πολιτικού πολιτισμού στη χώρα μας να είχατε το θάρρος ως κυβέρνηση και ως κόμμα να αναγνωρίσετε ότι καλό έπραξε ο πολιτικός σας αντίπαλος κατά την κυβερνητική του θητεία».