Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υδραίου: «Ο Καποδίστριας καθόρισε τη φυσιογνωμία του νεότερου ελληνικού κράτους»

Υδραίου Μερόπη
27 Σεπτεμβρίου 2020 / 13:48

«Η χώρα μας έγινε πολύ φτωχότερη από την απώλειά του, αφού η πορεία της προς την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό θα ήταν καλύτερη», επισημαίνει στο μήνυμά της η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, με αφορμή την συμπλήρωση 189 ετών από τη δολοφονία του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΝΤΡ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ).  Δήλωση της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μερόπης Υδραίου, με αφορμή την ημέρα μνήμης της δολοφονίας του πρώτου κυβερνήτη του ελληνικού κράτους, Ιωάννη Καποδίστρια.

«Το ημερολογιο έγραφε 27 Σεπτεμβρίου 1831 όταν συνέβη το τραγικό γεγονός της θανάσιμης απόπειρας δολοφονίας, από ελληνικά χέρια δυστυχώς, του Ιωάννη Καποδίστρια κυβερνήτη του πρώτου νεοελληνικού κράτους

Η εμβληματική μορφή του σπουδαίου αυτού πολιτικού άνδρα, του δεινού διπλωμάτη, του αυθεντικού πατριώτη και του οραματιστή του Ευρωπαϊκού ιδεώδους, συνέβαλε τα μέγιστα στην αναγέννηση του ελληνικού κράτους.

Με το οργανωτικό πνεύμα του, τις διαφορετικές πρακτικές, το σχεδιασμό και τη μεθοδικότητα του και με οδηγό την αγάπη του για την Ελλάδα,στην οποία δώρισε και προσωπικά περιουσιακά στοιχεια του, καθόρισε τη φυσιογνωμία του νεότερου ελληνικού κράτους.

Η χώρα μας έγινε πολύ φτωχότερη από την απώλειά του, αφού η πορεία της προς την ανασυγκρότηση και τον εκσυγχρονισμό θα ήταν καλύτερη.

Ας μιμηθούμε το παράδειγμα του και την αναλλοίωτη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του».