Συνάντηση με τον Μ. Κόνσολα ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Κέρκυρας

Συνάντηση με τον Μ. Κόνσολα ζητούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι Κέρκυρας

Συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις και συγκέντρωση τη Δευτέρα 28/9 στο Εργατικό Κέντρο

25
Σεπτεμβρίου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις ανακοίνωσε το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, με συγκέντρωση τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 10:00 στο Εργατικό Κέντρο. Διεκδικούν:         

- Πρόγραμμα στήριξης των εποχιακών έως 30/11/20. Ένταξη στο πρόγραμμα όλων των εποχιακών .Αναδρομική αύξηση στο ύψος του βασικού μισθού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

- Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ από 1/12/20 μέχρι την επαναπρόσληψη το 2021 χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους όσους εργάστηκαν το 2019  ή το 2020 σε εποχιακές ξενοδοχειακές, τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις και ανεξάρτητα  απ την μορφή και την διάρκεια της εργασιακής σχέσης.

- Πάγωμα ή και διαγραφή χρεών προς Εφορία, Τράπεζες και υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Τηλεπικοινωνιών , Ύδρευσης - Αποχέτευσης.

- Μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς και όπου άλλου χρειάζεται . Πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και εξοπλισμό των Νοσοκομείων και των άλλων δημόσιων υποδομών υγείας .

- Καταβολή αποδοχών Άδειας, Επιδόματος Αδείας και Δώρου Χριστουγέννων σε όλους τους εργαζόμενους απ την εργοδοσία.

- Επαναφορά της 20ετίας για το Εφ Άπαξ.

- Έγκαιρη καταβολή μισθών και επιδομάτων σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου.

- Καταβολή των μισθολογικών διαφορών που προκύπτουν απ την εφαρμογή του προγράμματος ΣΥΝεργασία σε όποια ξενοδοχεία εφαρμόστηκε, υπονομεύοντας έτσι την κλαδική ΣΣΕ. 

Στην ανακοίνωση του το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων αναφέρει «Ο αγώνας που κάνει αυτό το Συνδικάτο με πρωτοφανέρωτη συμμετοχή, με συσπείρωση και οργάνωση εκατοντάδων εργαζομένων, τρομοκρατεί κυβέρνηση και εργοδοσία.
Είναι λοιπόν φυσικό να βάζουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό να εξαπολύει βρώμικη  επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά του Συνδικάτου μας.
Μας έχουν μηνύσει, έχουν πάει στην Αστυνομία, στον Εισαγγελέα , έχουν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, έχουν συκοφαντήσει με στόχο να παρεμποδίσουν την οργάνωση, την συσπείρωση και τον αγώνα του Συνδικάτου,ανεπιτυχώς! Παραμονή της απεργίας εξέδωσε η ληγμένη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας άθλια και γελοία ανακοίνωση, την οποία δεν έφερε καν να συζητήσει στο διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα μετά από 6 μήνες,  για να αποφασίσει καταχρηστικά την παράταση της θητείας του κορονοϊού.
Την Δευτέρα ημέρα  πανελλαδικής δράσης και απεργία, επιτίθεται με νέα προσφυγή κατά της τροποποίησης του καταστατικού μας (που εγκρίθηκε με απόφαση του Ειρηνοδικείου της Κέρκυρας τον Γενάρη 2020)  η Ομοσπονδία,  χωρίς και αυτή να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο.
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός εξαργυρώνει τα γραμμάτια της κρατικής κινητοποίησης δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ που διέθεσε η κυβέρνηση, ώστε να διεξαχθεί το Φλεβάρη του 2020 το συνέδριο παρωδία της ΓΣΕΕ στο Καβούρι».
 
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συνδικάτου, «η κυβέρνηση προκειμένου να δημιουργήσει αντιπερισπασμό στην απεργιακή κινητοποίηση , στέλνει την ίδια μέρα στην Κέρκυρα τον Υφυπουργό Τουρισμού να μοιράσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες με το ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον τους για την τουριστική εκπαίδευση των εργαζομένων. 
Προειδοποιούμε ότι ο σχεδιασμός τους θα γυρίσει μπούμερανγκ και οι εργαζόμενοι δεν θα επιτρέψουν να πετύχει η οργανωμένη προβοκάτσια σε βάρος του συνδικάτου μας.
Όλοι και όλες 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο. Δίνουμε αγώνα ζωής για εισόδημα επιβίωσης, για να μην πεινάσουμε τον Χειμώνα. 
Δυναμώνουμε το Συνδικάτο μας, βάζουμε στο περιθώριο τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό και απαιτούμε ανοιχτά συνάντηση στο τέλος της κινητοποίησης με τον Υφυπουργό Τουρισμού από τον οποίο περιμένουμε όχι απλά να ακούσει, αλλά να φέρει και λύσεις μαζί του για την επιβίωση των εποχιακών εργαζομένων στον τουρισμό και όλων των Κερκυραίων εργαζομένων».