Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δέσμη αυστηρών περιοριστικών μέτρων και προστίμων στη Βρετανία

κορονοϊός
22 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:17

(CGTN Europe). Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μια σειρά αυστηρότερων μέτρων για την Αγγλία με τη χώρα σε «επικίνδυνο σημείο καμπής».

Ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ότι η αστυνομία θα μπορούσε να λάβει στρατιωτική υποστήριξη εάν απαιτείται και προειδοποίησε ότι τα νέα μέτρα, τα οποία αποσκοπούν στην αποφυγή ενός δεύτερου πλήρους lockdown, θα μπορούσαν να διαρκέσουν για έξι μήνες. Τα βασικά μέτρα περιλαμβάνουν:
* Παμπ και εστιατόρια θα κλείσουν έως τις 10μμ.
* Ζητώντας από τους ανθρώπους να εργαστούν από το σπίτι, αν μπορούν.
* Η απαίτηση για χρήση μάσκας προσώπου επεκτείνεται στους εργαζόμενους στα καταστήματα και τα πρόστιμα λόγω μη συμμόρφωσης διπλασιάστηκαν στα 256 $.
* Ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός σε γάμους μειώνεται σε 15 άτομα.
* Τα σχέδια για την είσοδο ορισμένων θεατών σε αθλητικά στάδια από την 1η Οκτωβρίου έχουν τεθεί σε αναστολή.

- Ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση έκανε λάθος όταν μείωσε τους περιορισμούς COVID-19 κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, προσθέτοντας ότι δεν θέλει να κάνει ξανά το ίδιο λάθος.

- Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας Αντρέι Μπάμπις διόρισε τον επιδημιολόγο Ρωμαϊκό Πρίμουλα, ο οποίος βοήθησε στην αρχική αντίδραση της χώρας στην πανδημία, ως νέος υπουργός Υγείας της χώρας, αφού ο προηγούμενος υπουργός, Αδάμ Βόιτς, υπέβαλε την παραίτησή του τη Δευτέρα μετά από κριτική σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας.

- Η εταιρεία διακοπών TUI ανακοίνωσε ότι θα λειτουργήσει με μειωμένη χωρητικότητα κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων περιορισμών ταξιδιού.

- Το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας παραδέχτηκε ότι «υπάρχει η επιλογή» να επιβάλει ευρύτερο lockdown στην πρωτεύουσα της χώρας, τη Μαδρίτη, εάν οι περιπτώσεις συνεχίσουν να αυξάνονται στην πόλη.

- Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε περαιτέρω περικοπές στο στόλο και το εργατικό δυναμικό της και δήλωσε ότι αναμένει να λειτουργήσει μεταξύ 20 και 30% της χωρητικότητας το τέταρτο τρίμηνο. "Οι προοπτικές για τη διεθνή εναέρια κυκλοφορία επιδεινώθηκαν σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

- Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, ο ρυθμιστής που εγκρίνει φάρμακα πριν μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται σε επαφή αυτό το μήνα με 38 κατασκευαστές πιθανών εμβολίων COVID-19.

- Περισσότεροι από 200 αιτούντες άσυλο που έγιναν δεκτοί σε νέο στρατόπεδο προσφύγων στο ελληνικό νησί της Λέσβου έχουν δοκιμαστεί θετικά για το COVID-19, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κυβέρνησης.
- Οι μάσκες θα καταστούν υποχρεωτικές σε ορισμένες περιοχές της γερμανικής πόλης του Μονάχου μετά από μια έξαρση νέων μολύνσεων.

- Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι όποιος φτάσει από ορισμένες περιοχές της Γαλλίας θα πρέπει να κάνει υποχρεωτικό τεστ μετά από αυξανόμενες περιπτώσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

- Οι νέες μολύνσεις της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 6.215 τις τελευταίες 24 ώρες, οι υψηλότερες καθημερινές νέες περιπτώσεις από τις 18 Ιουλίου, αυξάνοντας το αθροιστικό σύνολο σε 1.115.810. Οι θάνατοι επίσης αυξήθηκαν κατά 160 σε 19.649.