Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το νέο σύστημα και οι ξένοι του πρωταθλήματος

Χάντμπολ
18 Σεπτεμβρίου 2020 / 19:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πρεμιέρα στην Handball Premier το Σάββατο και το Δ.Σ. της ΟΧΕ λόγω της πανδημίας του Covid-19 και με βάση τη δυνατότητα

που της παρείχε η τροπολογία που ψηφίστηκε στη βουλή αποφάσισε την αναδιάρθρωση τoυ πρωταθλήματος. Δημιουργήθηκαν δύο όμιλοι των 7 ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια, ως ακολούθως:

Νότιος όμιλος: ΑΕΚ, Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή, Διομήδης Άργους, ΑΣΕ Δούκα, Ιωνικός ΝΦ, Άρης Νικαίας Olympic Diagnostic, HC Σαλαμίνα.

Βόρειος όμιλος: Αερωπός Έδεσσας ManDynamic, ΠΑΟΚ, ΑΕΣΧ Πυλαίας, Δράμα Bianco Monte, Φαίακας Κέρκυρας, Φίλιππος Βέροιας, Ζαφειράκης Νάουσας.

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας θα γίνουν τα playoffs, όπου οι τέσσερις πρώτοι κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την κανονική διάρκεια μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (8 αγωνιστικές). Δεν αγωνίζονται ξανά όσοι βρισκόντουσαν στον ίδιο όμιλο στην κανονική διάρκεια.
Οι τρεις τελευταίοι κάθε ομίλου δημιουργούν έναν όμιλο, μεταφέροντας τους βαθμούς από την κανονική διάρκεια μόνο από τα μεταξύ τους παιχνίδια. Ακολούθως οι ομάδες του 1ου και του 2ου ομίλου συναντιούνται σε δύο γύρους (6 αγωνιστικές). Μετά το τέλος των playout οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην Α2.
Οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας μετά το τέλος των πλέι οφ, αγωνίζονται στον τελικό με τον τίτλο να κρίνεται στις 3 νίκες.
 
Απελευθέρωση των ξένων αθλητών

Το Δ.Σ. της ΟΧΕ αποφάσισε από φέτος την πλήρη απελευθέρωση των ξένων αθλητών, κάτι που σημαίνει ότι μια ομάδα μπορεί να έχει στο ρόστερ, αλλά και στην 7αδα της απεριόριστους κοινοτικούς και μη αθλητές. Ο Φαίακας έχει τέσσερις ξένους στο ρόστερ του. 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια