Δηλώσεις συμμετοχής ως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου για τα πρωταθλήματα υποδομών

Δηλώσεις συμμετοχής ως τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου για τα πρωταθλήματα υποδομών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η καθιέρωση πρωταθλημάτων υποδομών είναι ένα σημαντικό βήμα για να μένουν τα παιδιά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό,

17
Σεπτεμβρίου / 2020

αλλά και κάποια από αυτά να ξεχωρίζουν και να προχωράνε ψηλότερα. Ο λόγος είναι απλός, ειδικά στην Κέρκυρα. Τα νέα παιδιά έχουν δυνατότητα να παίζουν επίσημα παιχνίδια και να χαίρονται τον αγώνα, να γίνονται, με την καλή έννοια, ανταγωνιστικά, να κερδίζουν τίτλους και μετάλλια, κυρίως όμως μέσα από αυτούς τους αγώνες να βελτιώνονται και να δείχνουν ότι αξίζει να ανέβουν και να παίζουν στην πρώτη ομάδα.
Λέμε «ειδικά στην Κέρκυρα» γιατί πολλές ομάδες αντί να βάλουν μέσα ένα 5χρονο ή ένα 16χρονο παιδί να παίξει, στον βωμό του αποτελέσματος βάζουν έναν σαραντάρη. Δυστυχώς πολλοί παράγοντες βλέπουν κοντόφθαλμα και μόνο το αποτέλεσμα και αδιαφορούν για το μέλλον των παιδιών και της ομάδας.
Η Ένωση και φέτος θα οργανώσει τέτοια πρωταθλήματα, μάλιστα σε τέσσερις ηλικιακές κατηγορίες. Οι ακαδημίες για κάποιους θα πρέπει να είναι εισπρακτικός μηχανισμός για να συμβάλλουν στα έξοδα της πρώτης ομάδας, αλλά ένα βήμα για το μέλλον της και κυρίως το μέλλον των παιδιών.
Η ΕΠΣΚ προχώρησε σε ενημέρωση προς τα σωματεία, γνωστοποιώντας τις προκηρύξεις και τις ημερομηνίες δήλωσης συμμετοχής. Για τις Κ16 και Κ14 είναι ως 28/9, ενώ για τις Κ12 και Κ10 στις 9/10.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ