Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα στον αέρα με τη συμμετοχή του ΑΟΚΚ στη Football League

ΕΠΟ
17 Σεπτεμβρίου 2020 / 17:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η συμμετοχή του ΑΟΚ Κέρκυρα στη Football League είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό αυτήν τη στιγμή.

Και αυτό γιατί μπορεί από τους ανθρώπους που κινούν τα νήματα της ΠΑΕ, πριν από 5-6 εβδομάδες υπήρχε η διαβεβαίωση ότι όλα είναι ελεγχόμενα και η πρόθεση είναι να κατέβει η ομάδα να παίξει σε όποια κατηγορία και αν ενταχθεί, αλλά φτάσαμε 17 Σεπτεμβρίου και όλα είναι στον αέρα.
Η επαφή μας το μεσημέρι της Πέμπτης 17/9 με άνθρωπο της διοίκησης, μας έδειξε ότι στην Ελλάδα τίποτα δεν λειτουργεί σωστά και πως οι επαγγελματικές της κατηγορίες δικαιολογημένα δεν ξέρουν πού και πώς θα βαδίσουν, ενώ η κίνηση να παραδώσουν σφραγίδες στο Υφυπουργείο αθλητισμού δεν ήταν απλά μια πράξη εντυπωσιασμού. Σε αυτό βέβαια φταίει και η διοργανώτρια, η Ένωση SL2 και FL.

Ενώ η προθεσμία δήλωσης συμμετοχής στο πρωτάθλημα τελείωνε αρχικά την Παρασκευή 11/9 και πήρε άτυπη παράταση ως τις 16/9, οι ομάδες και να ήθελαν, δεν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή. Κανείς δεν ξέρει τι δεν έχει γίνει και γιατί επικρατεί αυτό το μπάχαλο, πέρα από τη διεκδίκηση κατάργησης της FL και ενσωμάτωσής της στη SL2. Την Τετάρτη οι ομάδες της SL2 συνεδρίασαν, είχαν στα χέρια τους την προκήρυξη του πρωταθλήματος και δήλωσαν συμμετοχή βάζοντας και ημερομηνίες για έναρξη, αλλά και για την κλήρωση των αγώνων. Αντίθετα στη FL ως τις πρώτες απογευματινές ώρες της Πέμπτης 17/9 δεν υπήρχε καμιά προκήρυξη, απαραίτητη για να δηλώσει κάποια ομάδα συμμετοχή, δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση στην ΠΑΕ, κανένα μήνυμα, συνεπώς πως, που και πότε ο ΑΟΚΚ θα πρέπει (αν αποφασίσει να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα) να δηλώσει τη συμμετοχή του.

Επειδή όλα είναι στον αέρα και η Πέμπτη 17/9 είναι σημαντική για το Υφυπουργείο αθλητισμού, αφού στην ολομέλεια της Βουλής ψηφίζεται το νέο Αθλητικό νομοσχέδιο, ο Υφυπουργός Λ. Αυγενάκης δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με οτιδήποτε άλλο. Έτσι μια συνάντηση με εκπροσώπους της Football League απ’ ότι λένε οι πληροφορίες, θα γίνει, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή 18/9 και εκεί ίσως ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Οι πληροφορίες από την πλευρά της κερκυραϊκής ΠΑΕ λένε ότι θα περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή για τις αποφάσεις τόσο του Υφυπουργού, όσο και των 21 ακόμη ομάδων της κατηγορίας. Η δική μας εκτίμηση είναι πως το ζήτημα είναι καθαρά οικονομικό, παρόλο που από την κυβέρνηση λέγεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για να δοθούν μέσω τηλεοπτικών της ΕΡΤ, αν βρεθεί τρόπος να πάρουν 150-200 χιλιάδες ευρώ κάθε ομάδα της FL τότε θα πέσουν οι τόνοι και ίσως έχουμε άμεσα θετικές εξελίξεις. Παρόλα αυτά η γενικότερη κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη δυνατή, αφού πέρασε ο μισός Σεπτέμβριος και όλα είναι στον αέρα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια