Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Πέμπτη το πρωί στην Κέρκυρα το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της TUI

TUI
16 Σεπτεμβρίου 2020 / 14:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Το πρωινό της Πέμπτης 17 Σεπτεμβρίου θα ξαναδέσει στο λιμάνι της Κέρκυρας κρουαζιερόπλοιο, για πρώτη φορά μετά την περίοδο αποχής λόγω κορωνοϊού

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πλοίο Mein Schiff, η ναυαρχίδα της TUI, ξεκίνησε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου από το λιμάνι του Ηρακλείου, με την ελπίδα ότι η κρουαζιέρα θα κερδίσει το "στοίχημα" των διακοπών με ασφάλεια ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας. Για να γίνει ακόμα πιο ελκυστικό το πακέτο, οι πελάτες θα έχουν το ...bonus της συναυλίας της διάσημης ελληνο-γερμανίδας τραγουδίστριας Βίκυ Λέανδρος.

Η κρουαζιέρα είναι επταήμερη και στο δρομολόγιο περιλαμβάνονται προσεγγίσεις στην Κέρκυρα, γενέτειρα της τραγουδίστριας και στον Πειραιά, με αναχώρηση και επιστροφή στην Κρήτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, οι διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί βάσει των σχεδίων αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση κρούσματος μεταδοτικού νοσήματος covid 19, τόσο του Λιμένος όσο και του πλοίου, θα ακολουθούν αυστηρά τις υγειονομικές απαιτήσεις όπως ορίζονται από τα Ευρωπαϊκά και Εθνικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Ηράκλειο θα αποτελεί home port και οι επιβάτες θα έρχονται με charter πτήσεις από τη Γερμανία, ειδικά ναυλωμένες από την TUI, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με άλλους ταξιδιώτες. Η κρουαζιέρα διάρκειας επτά ημερών, θα ξεκινά κάθε Κυριακή από το Ηράκλειο,  στην συνέχεια θα προσεγγίζει το λιμάνι του Πειραιά, μετά την Κέρκυρα και θα ξαναγυρίζει στην Κρήτη.

Βάσει των μέχρι τώρα κρατήσεων, αναμένεται να ταξιδέψουν περίπου 600 επιβάτες, σε ένα πλοίο χωρητικότητας 2.534 επιβατών, ενώ βάσει πρωτοκόλλων το ανώτερο όριο αυτών θα είναι 1.520 άτομα.

Η δυσπιστία των εμπόρων

Οι Κερκυραίοι καταστηματάρχες ωστόσο έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην προοπτική της "χειραγωγημένης" εξόδου των ημερήσιων τουριστών από την κρουαζιέρα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Αρκετοί εκτιμούν ότι ο πιλοτικός χαρακτήρας αυτής της συμπεριφοράς προοιωνίζεται τη μεταφορά μοντέλου all inclusive από την ξενοδοχία και στην κρουαζιέρα, έτσι που σ' αυτήν την συναλλαγή στην Κέρκυρα να επιμερίζεται κυρίως το κόστος και στις εφοπλιστικές εταιρείες το όποιο όφελος, με την επίκληση των περιοριστικών μέτρων και στο όνομα της βιωσιμότητας του πλου.

Ο ΟΛΚΕ

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας από την άλλη μεριά, θεωρεί αυτήν την δοκιμή της κρουαζιέρας, ως μια πολύ καλή ευκαιρία για να πάρουν και πάλι εμπρός οι μηχανές του τουρισμού κρουαζιέρας. Δεν συμμερίζεται ωστόσο την άποψη όσων επαγγελματιών εκτιμούν, ότι η πολιτική "αποστάσεων" θα αποτελέσει κανόνα για τον μετέπειτα σχεδιασμό των εταιρειών. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.