Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα φέτος, λόγω κορωνοϊού

Σκάκι
16 Σεπτεμβρίου 2020 / 12:24
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά από δέκα συναπτά έτη αδιάλειπτης παρουσίας, το σχολικό σκακιστικό πρωτάθλημα δεν θα διεξαχθεί φέτος λόγω των περιορισμών της πανδημίας.

Η "ψυχή" της διοργάνωσης και συνεργάτης της Ενημέρωσης, Μάνος Ναθαναήλ, ενημερώνει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς:
«Κάτι θα λείπει τη σχολική χρονιά που ξεκινάει την Δευτέρα στα σχολεία της Κέρκυρας. Κάτι που συνεχιζόταν αδιάλειπτα τα τελευταία δέκα χρόνια με τη συμμετοχή χιλιάδων παιδιών.

Φέτος δεν θα διεξαχθεί το 11ο Σχολικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα Κέρκυρας, μια ακόμη παράπλευρη απώλεια της πανδημίας. Το πρωτάθλημα αυτά τα 10 χρόνια αγαπήθηκε από τα παιδιά, από τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς. Έφερε στις σκακιέρες χιλιάδες παιδιά από το Νηπιαγωγείο ως το Λύκειο (περί τις 40.000 και στα 10 πρωταθλήματα!), τους γνώρισε το δυσκολότερο και διασκεδαστικότερο πνευματικό παιχνίδι στον κόσμο και ανέδειξε πολλές πρωταθλήτριες και πρωταθλητές Ελλάδας σε όλες τις κατηγορίες.

Ειδικά για μένα η απώλεια είναι εξαιρετικά οδυνηρή, καθώς αυτός ο θεσμός της Κερκυραϊκής Εκπαιδευτικής κοινότητας υπήρξε το πνευματικό μου παιδί, που σχεδίασα πριν από 10 χρόνια και το οποίο κατάφερα να υλοποιήσω χάρη στην πολύτιμη συμβολή των ανθρώπων που το υπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο αυτά τα χρόνια, τον Δημήτρη Κολυτά, τον Φώντα Μακρή και την Σπυριδούλα Γατσούλη. Ελπίζω όποτε τελειώσουν τα δεινά του παρόντος να ξαναδώ τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών της Κέρκυρας πάνω από τις σκακιέρες και στις απονομές!
»

Ο Μάνος Ναθαναήλ ανακοίνωσε επίσης πως ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει στις προπονήσεις της Σκακιστική Ακαδημία του Σ.Π.Ζ.Κερκύρας, κατόπιν ιατρικών οδηγιών. Ωστόσο διαβεβαιώνει ότι τα παιδιά θα είναι σε πολύ καλά χέρια, καθώς οι προπονητές του συλλόγου έχουν αποδείξει την αξία τους, αλλά και παράλληλα τηρούν το αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο της Γ.Γ.Α. και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

Υπενθυμίζει πάντως τις πρόσφατες επιτυχίες των νεαρών Κερκυραίων σκακιστών σε πρωταθλήματα «Πριν από λίγες ημέρες τα παιδιά που προπονώ μου έδωσαν μια πολύ μεγάλη χαρά. Κέρδισαν στα Πανελλήνια Νεανικά και Μαθητικά πρωτάθλημα 4 μετάλλια! Δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο! Ένας απολογισμός που θα έκανε περήφανο κάθε προπονητή σε όλη την Ελλάδα. Τα παιδιά αυτά συνεχίζω να τα προπονώ μέσω ίντερνετ» τονίζει ο Μάνος Ναθαναήλ, καλώντας τους γονείς να επικοινωνήσουν μαζί του για πληροφορίες.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.