Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μητσοτάκης - Ράμα στην Αθήνα για όλα και για τις θάλασσες

αλβανία
16 Σεπτεμβρίου 2020 / 10:38
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Με τις εκκρεμότητες της χάραξης των θαλασσίων συνόρων και της αποδοχής της ελληνοαλβανικής ΑΟΖ αλλά και τα αγκάθια γύρω από την ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, οι δυο πρωθυπουργοί ανακοίνωσαν τη θέλησή τους να συνεργαστούν.

ΑΘΗΝΑ. Σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Έλληνα πρωθυπουργού, οι δύο πρωθυπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και για την ευρωπαΐκή προοπτική της Αλβανίας, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.
 
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία που πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών ενώ έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας.
 
Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμικη που μπορεί να δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών.
 
Περισσότερο λιτή ήταν η ανακοίνωση της αλβανικής πλευράς, όπου σύμφωνα με το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΤΑ, , ο Ε. Ράμα δήλωσε. "Ένα ωραίο δείπνο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρόσφερε θερμά τη φιλοξενία του".
Επίσης, ο πρωθυπουργός Ράμα τονίζει ότι «οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών είναι η πυξίδα μας προς τη ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.