Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Περιοριστικά μέτρα ξανά (και) για την Κέρκυρα και έως το τέλος Σεπτεμβρίου

κυα
16 Σεπτεμβρίου 2020 / 09:07
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ. Παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα (και) για την Κέρκυρα με νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 16ης Σεπτεμβρίου 2020!

Είχε προηγηθεί η έκδοση ΚΥΑ που εξαιρούσε την Κέρκυρα από τη λήψη νέων έκτακτων περιοριστικών μέτρων και προς στιγμή προκάλεσε τουλάχιστον αμηχανία σε όσους εντέλλονται να φυλάττουν Θερμοπύλας και εν προκειμένω να επιβάλουν τα περιοριστικά μέτρα, όπως είναι το ωράριο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έως τα μεσάνυχτα.
Σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ (Δ1α/Γ.Π.οικ. 56425, ΦΕΚ 3949/Β/15-9-2020), οι περιορισμοί επιβάλλονται εκ νέου στις περιοχές: α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πέλλας, Πιερίας, Κιλκίς, Λέσβου και Ημαθίας και γ) των Δήμων Μυκόνου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Ζακύνθου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου.
Και ειδικότερα όσον αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος: α) των Περιφερειών Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας και Τρικάλων και γ) των Δήμων Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Κω, Πάρου και Αντιπάρου απαγορεύεται από τις 12.00 τα μεσάνυχτα έως τις 7.00 π.μ. της επόμενης ημέρας.
2. Η παρούσα ισχύει από την 16η.9.2020 έως και την 30η.9.2020.
Είναι χαρακτηριστικό της σύγχυσης που δημιουργήθηκε ότι ενώ η απόφαση φέρει προγενέστερες ημερομηνίες «πήρε» ΦΕΚ στις 01:51 της Τετάρτης 16.09.2020.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά την καθιερωμένη ενημέρωση την Τρίτη το απόγευμα, ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς και παρά την έκδοση της ΚΥΑ, που δημιούργησε εντέλει και την σύγχυση είχε πει: Υπενθυμίζεται ότι στις  επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές ανήκουν και παραμένουν οι Περιφέρειες Αττικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Ρεθύμνου και Πάρου, συμπεριλαμβάνεται και η Αντίπαρος, καθώς και οι Δήμοι Σαντορίνης, Βόλου, Ρόδου και Κω.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.