Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας καταγγέλλει αποκλεισμό της δημοτικής ομάδας της

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας καταγγέλλει αποκλεισμό της δημοτικής ομάδας της

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αποκλεισμό των δημοτικών συμβούλων της καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση Βόρειας Κέρκυρας στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόρειας Κέρκυρας:

14
Σεπτεμβρίου / 2020

Προς: κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
Κοινοποίηση:- κ. Δήμαρχο
-Δημοτικές παρατάξεις
-κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους
 
Κύριε πρόεδρε,
με την παρούσα σας ενημερώνουμε για την αδυναμία των συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να παραβρεθούν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020.

Στο πλαίσιο παρέμβασής μας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο σας είχαμε επαναφέρει το αντικειμενικό πρόβλημα της συμμετοχής μας σε συνεδριάσεις τις καθημερινές. Το ζήτημα σχετίζεται με τη φύση της εργασίας μας (καταστήματα – επιχειρήσεις) οι οποίες δεν γίνεται να κλείνουν για τη συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις.

Το θέμα αυτό το αντιμετωπίζουν και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, περίπου το 25% του οργάνου και το κατανοεί κάθε λογικός άνθρωπος.

Κύριε πρόεδρε, για την αντιμετώπιση του προβλήματος σας καταθέτουμε την ακόλουθη πρόταση:

1. Τον ορισμό ως ημέρας για την τακτική μηνιαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 1ο Σάββατο κάθε μήνα στις 18:00. Ο ορισμός αυτός μπορεί να εξασφαλίσει τον προγραμματισμό των υπηρεσιών του Δήμου και να βοηθήσει τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να προγραμματίζουν τις υποχρεώσεις τους για όλη τη χρονιά.

2. Οι δημοτικές ομάδες και οι ανεξάρτητοι να έχουν προθεσμίαμέχρι μία εβδομάδα πριν από το Δημοτικό Συμβούλιο για να καταθέτουν εγγράφως τα θέματα που προτείνουν να συζητηθούν, τα θέματα που επιθυμούν να εισηγηθούν και τις ερωτήσεις τους.

3. Το πρωινό του Σαββάτου της ημέρας της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνεται σύσκεψη των επικεφαλής ή εκπροσώπων των δημοτικών ομάδων και των ανεξάρτητων. Η σύσκεψη να προετοιμάζει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (επιλογή θεμάτων της ημερήσιας διάταξης που μπορούν να εγκρίνονται χωρίς συζήτηση, ομαδοποίηση ερωτήσεων κλπ) ώστε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι ουσιαστική και πιο σύντομη.
 
Κύριε πρόεδρε,
μας έχετε πει ότι δεν ορίζετε συνεδρίαση τα Σάββατα γιατί υπάρχουν αντιδράσεις. Όμως αντικειμενικό λόγο για την μη πραγματοποίηση συνεδρίασης το Σάββατο δεν έχουμε ακούσει από κανένα δημοτικό σύμβουλο. Αποκορύφωμα της στείρας άρνησης υπήρξε η αντίδραση του να μη γίνει συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη το Σάββατο 2 Μαΐου,την περίοδο δηλαδή της απαγόρευσης της κυκλοφορίας!

Κύριε πρόεδρε, το να χάνει κάποιος μία φορά το μήνα το Σάββατο τον καφέ του δεν θεωρούμε ότι είναι πρόβλημα. Σε κάθε περίπτωση ο συνάδελφος αυτός έχει τη δυνατότητα της επιλογής. Επιλογή όμως του να μην πάει κάποιος στην δουλειά του δεν υπάρχει.
 
Κύριε πρόεδρε,
στοιχειώδης βάση για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας συμμετοχής των Δημοτικών Συμβούλων και των Παρατάξεων σε αυτό. Κάθε υποχώρηση από αυτή την προϋπόθεση συνιστά ακύρωση της έννοιας του σεβασμού, της δημοκρατίας και της λαϊκής εντολής της 26ης  Μαΐου 2019. Εάν αυτό συμβεί την ευθύνη θα την έχετε εσείς.

Ο αποκλεισμός στην πράξη μιας παράταξης, εν προκειμένω της «Λαϊκής Συσπείρωσης», από το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι απλό ζήτημα και δεν θα αντιμετωπιστεί με απλές και συνηθισμένες μεθόδους. Από εκεί και πέρα όλοι κρινόμαστε. Εσείς θεσμικά, ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος ατομικά και οι παρατάξεις πολιτικά.
 
Αχαράβη, 13/9/2020   
Με εκτίμηση,
 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Βόρειας Κέρκυρας
Ρούσσινος Κώστας
Ρούσσινος Αλέξανδρος
Μπάνος Βάρθης