Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκ νέου στο μικροσκόπιο οι ύποπτες προπέλες

ατύχημα στη θάλασσα
09 Σεπτεμβρίου 2020 / 20:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την άκρη του νήματος εξακολουθούν να αναζητούν οι Αρχές, στην υπόθεση του θανάτου της Βρετανίδας Claire Glatman (60), που έχασε τη ζωή της στην θάλασσα όταν χτυπήθηκε από προπέλα ταχύπλοου.

Τα δύο ύποπτα σκάφη εντοπίστηκαν την ίδια μέρα, λίγες ώρες μετά το ατύχημα. Ανελκύστηκαν και εξετάστηκαν, φαίνεται όμως ότι τα αρχικά πειστήρια χάθηκαν πολύ γρήγορα στη θάλασσα, γεγονός το οποίο δεν έδωσε τη δυνατότητα στο Λιμενικό να ασκήσει δίωξη εναντίον συγκεκριμένου ατόμου. Όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τόσο οι Λιμενικές Αρχές, όσο και ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, έχουν βάλει στο μικροσκόπιο δύο σκάφη που θεωρήθηκαν από την αρχή ύποπτα και τα ερευνούν εξονυχιστικά με την υποστήριξη πραγματογνώμονα και τεχνικού συμβούλου. Τα μέχρι στιγμής δεδομένα αποκλείουν παντελώς την πιθανότητα εμπλοκής άλλου σκάφους. 

Την περασμένη Δευτέρα οι προπέλες των υπό διερεύνηση σκαφών αφαιρέθηκαν και εξετάζονται εκ νέου από τεχνικό σύμβουλο με ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ θα αποσταλούν μαζί με δείγμα DNA και αίματος του θύματος στα εργαστήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ο ιατροδικαστής Ιωάννης Αϊβατίδης, μιλώντας στην «Ενημέρωση», είπε ότι έχει εντοπίσει και απεικονίσει ένα εν δυνάμει ύποπτο στοιχείο, στο ένα από τα δύο σκάφη. Το εάν πρόκειται για εύρημα που συνδέεται με το ατύχημα, μένει να διαλευκανθεί από την ανακριτική διαδικασία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι χειριστές των δύο σκαφών, ένας άνδρας και μια γυναίκα αντίστοιχα, ήταν και οι δύο κάτοχοι διπλωμάτων χειριστή σκάφους. 
Επίσης έχουν παραδεχτεί ότι οδηγούσαν τα συγκεκριμένα σκάφη εκείνη την ημέρα, όχι όμως ότι προκάλεσαν τον θάνατο της 60χρονης Βρετανίδας. 

Το τραγικό συμβάν συνέβη την τελευταία μέρα του Αυγούστου, καθώς η Βρετανίδα, που διέμενε σε ιδιόκτητη βίλα με την οικογένειά της έκανε το πρωινό της κολύμπι στην παραλία Αυλάκι. 

Αρχικώς ακούστηκαν εκτιμήσεις ότι η γυναίκα κολυμπούσε πολύ βαθιά. Σύμφωνα όμως με πρόσφατο δημοσίευμα στη βρετανική Daily Mail, μάρτυρες υποστήριξαν ότι κολυμπούσε μόλις 20 μέτρα από την ακτή.  

Η 60χρονη χτυπήθηκε από την προπέλα του ταχύπλοου, ενώ ο χειριστής διέφυγε και έκτοτε το Λιμενικό διεξάγει έρευνα για την ταυτοποίησή του. Όπως έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή, η γυναίκα έφερε πολλαπλά τραύματα από την προπέλα. Ξεψύχισε λίγα λεπτά αργότερα από ακατάσχετη αιμορραγία.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.