Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ελληνοαυστριακή μουσική σύμπραξη στο Αχίλλειο

Αχίλλειο
09 Σεπτεμβρίου 2020 / 12:20

Στην επέτειο των 122 ετών από τον θάνατο της πριγκίπισσας Σίσσυς

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Φτάνοντας προς το τέλος του κύκλου εκδηλώσεων «Πολιτιστικά Δρώμενα – Αχίλλειο 2020», την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου (και ώρα 20.45) θα πραγματοποιηθεί στο περιστύλιο του ανακτόρου του Αχιλλείου, συναυλία υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αυστρίας στη χώρα μας.

Πρόκειται για μια ελληνοαυστριακή μουσική σύμπραξη, των διακεκριμένων Ελληνίδων μονωδών Βάσιας Αλάτη και Ρόζας Πουλημένου με την Αυστριακή πιανίστα Elisabeth Waglechner, σε επιλεγμένα έργα Ελλήνων και Αυστριακών συνθετών.

Αξίζει δε, να σημειωθεί, ότι και οι τρεις αυτές soloists έχουν σπουδάσει στην Ακαδημία Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης.

Η εκδήλωση συμπίπτει ακριβώς με τη συμπλήρωση 122 ετών από τη δολοφονία της πριγκίπισσας Σίσσυς και, στο πλαίσιο αυτό, στο κοινό θα παρουσιαστεί και ένα σύντομο χρονικό της ζωής και του θανάτου της πριγκίπισσας, σε επιμέλεια του Γιώργου Κρητικού (συνοδός του Μουσείου Αχίλλειο).

Επίσης, θα παρουσιαστεί χορευτικό δρώμενο, με τους Μαρία Τράκα και Θοδωρή Καρύδη, σε επιμέλεια – σκηνοθεσία του Fuego Art Dance.

Όσον αφορά το αμιγώς μουσικό σκέλος της εκδήλωσης, αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της καθιερωμένης σειράς καλοκαιρινών συναυλιών που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα, ως ένα μουσικό φεστιβάλ φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες, περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Ιθύνων νους, η επιτετραμμένη της Πρεσβείας, Martina Hermann.

Δυστυχώς, φέτος ο προγραμματισμός αυτός διαταράχθηκε λόγω των ιδιαίτερων δεδομένων που έθεσε η πανδημία, οδηγώντας στην διαδικτυακή πραγματοποίηση κάποιων εκ των συναυλιών.

Ωστόσο, η συναυλία Πέμπτης στο Αχίλλειο, θα πραγματοποιηθεί με παρουσία κοινού, πάντοτε όμως τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων αρχών.

Γι’ αυτό και συστήνεται η προσέλευση του κοινού από τις 19.30, υποχρεωτικά με προκράτηση, καθώς οι θέσεις θα είναι περιορισμένες (έως 100 άτομα).