Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γενικώς συμφωνούσαν, αλλά ειδικώς διαφωνούσαν, για την Παιδεία στο Βορρά

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας
08 Σεπτεμβρίου 2020 / 12:00

Μέχρι τη μία τα ξημερώματα συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, με τις παρατάξεις να... προσπαθούν να βρουν πού διαφωνούν στα θέματα της Παιδείας - Κατέληξαν σε τρία ψηυφίσματα, πέρασε πλειοψηφικά αυτό του «μετώπου» Βάρελης-Ασπιώτης-Ανεξάρτητοι

ΑΧΑΡΑΒΗ.  Μετά τη μία τα ξημερώματα της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας, την οποία μονοπώλησε η συζήτηση για τα θέματα της Παιδείας.

Μπορεί σύσσωμη η αντιπολίτευση με 19 συμβούλους να είχε αιτηθεί τη συζήτηση των θεμάτων της Παιδείας (ζητώντας μάλιστα, ακόμα και ειδική συνεδρίαση με μόνο αυτό το θέμα στην ημερήσια διάταξη), τελικά όμως, όπως αποδείχθηκε, δεν κατέστη δυνατό να προκριθεί ένα κοινό -έστω δίχως τη συμμετοχή της δημοτικής Αρχής- ψήφισμα για την Παιδεία.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Κώστας Ρούσσινος έχοντας τη στήριξη του Σωκράτη Τρύφωνα («Τραβέρσο Ανάποδο - Πορεία προς το βοριά») εισηγήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και παρά το γεγονός ότι έτυχε ευρείας αποδοχής -σύμφωνα με τον ίδιο τον επικεφαλής της «ΛΑ.ΣΥ.»- από τους κοινωνικούς φορείς της εκπαίδευσης, οι οποίοι παρέστησαν στη συνεδρίαση, δεν κατάφερε να συσπειρώσει τις υπόλοιπες παρατάξεις, ούτε τους ανεξάρτητους συμβούλους.

Τελικά κατατέθηκαν τρία διαφορετικά ψηφίσματα, τα οποία στον πυρήνα τους έμοιαζαν αρκετά, ωστόσο, επικράτησε η λογική της πολιτικής διελκυστίνδας, με αποτέλεσμα να κατατεθεί μια πρόταση από τη «ΛΑ.ΣΥ.» μαζί με τον Σ. Τρύφωνα, μια πρόταση από την παράταξη του Δημάρχου, Γ. Μαχειμάρη και μια ακόμα, η οποία πέρασε στο τέλος πλειοψηφικά (με 15 ψήφους), από το «μέτωπο», το οποίο συγκρότησαν οι παρατάξεις των Σπ. Βάρελη και Σπ. Ασπιώτη μαζί με τους πέντε ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους.

Μέτρα ατομικής προστασίας για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, όσο το δυνατόν λιγότεροι μαθητές ανά τάξη, όπως βέβαια κι επαρκής καθαρισμός και προσωπικό καθαριότητας στα σχολικά συγκροτήματα, αποτελούν στοιχεία του ψηφίσματος του δ.σ. του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του (σ.σ. μέχρι τις 12:30 της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου δεν υπήρχε διαθέσιμο από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου το ψήφισμα στην τελική του μορφή).