Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επτά ελληνικά νησιά στην καραντίνα της Αγγλίας

Καραντίνα
07 Σεπτεμβρίου 2020 / 20:33

Η υπόλοιπη Ελλάδα εξακολουθεί να εξαιρείται από την οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών για την αποφυγή των μη σημαντικών ταξιδιών.

Στη λίστα της καραντίνας έβαλε η Αγγλία επτά ελληνικά νησιά, κάτι που σημαίνει ότι θα μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση όσοι φτάνουν εκεί προερχόμενοι από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Τα νησιά που μπήκαν στη λίστα της καραντίνας είναι τα εξής: Λέσβος, Τήνος, Σέριφος, Μύκονος, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθος. Όσοι φτάνουν από τα συγκεκριμένα νησιά στην Αγγλία, από τις 04:00 της Τετάρτης 9/6, θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών.  

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας επικαιροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, συμβουλεύοντας να γίνονται μόνο τα απαραίτητα ταξίδια προς τη Λέσβο, την Τήνο, τη Σέριφο, τη Μύκονο, την Κρήτη και τη Ζάκυνθο. Η υπόλοιπη Ελλάδα εξακολουθεί να εξαιρείται από την οδηγία του υπουργείου Εξωτερικών για την αποφυγή των μη σημαντικών ταξιδιών.

Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, η Σκωτία είχε αποφασίσει να μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων όλοι όσοι φτάνουν από την Ελλάδα. Ανάλογες αποφάσεις είχε πάρει και η Ουαλία, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση η καραντίνα αφορά όσους φτάνουν από τη Ζάκυνθο, την Κρήτη, τη Μύκονο, τη Λέσβο, την Πάρο και την Αντίπαρο.