Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όταν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι... ενώθηκαν με τους εκπαιδευτικούς (videos - photos)

Απεργία
04 Σεπτεμβρίου 2020 / 14:31

Για την αναγκαιότητα μέτρων στήριξης του κλάδου βροντοφώναξαν -και πάλι- οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, οι οποίοι κατέληξαν την πορεία τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Σημαντική συμμετοχή είχε η απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον Επισιτισμό-Τουρισμό της Κέρκυρας, το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Σεπτεμβρίου στον πεζόδρομο της Ευγ. Βουλγάρεως.

Αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε, έπειτα από το κάλεσμα του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων προκειμένου να βροντοφωνάξει για την αναγκαιότητα μέτρων στήριξης των εργαζόμενων.



Πρέπει να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν -με ευθύνη του Συνδικάτου- τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, με τους διαμαρτυρόμενους να φορούν μάσκες.

Όπως αναφέρονται και στο σχετικό δελτίο Τύπου του Συνδικάτου, τα αιτήματα των εργαζόμενων του κλάδου, είναι τα εξής:



- Την επέκταση του προγράμματος στήριξης στο ύψος της κλαδικής σύμβασης και την ένταξη σε αυτό των εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό,

- Επίδομα ανεργίας 600€ για όλους τους μήνες μέχρι την επαναπρόσληψή 2021 χωρίς όρους και προϋποθέσεις

- Πάγωμα και διαγραφή χρεών προς εφορία, τράπεζες, εταιρίες τηλεφωνίας, ηλεκτρισμού και ύδρευσης,

- Επαναφορά της 20ετίας για το εφάπαξ των εποχιακών ξενοδοχοϋπαλλήλων,

- Μέτρα για την πολύπλευρη και ουσιαστική ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την προστασία της υγείας των εργαζομένων και του λαού.



Όπως τονίστηκε και από τον πρόεδρο του Συνδικάτου, Σταμάτη Πελάη, «με την απεργιακή αυτή κινητοποίηση ανοίγει ένας νέος κύκλος αγωνιστικών κινητοποιήσεων του κλάδου με άμεσο στόχο τη διεκδίκηση αξιοπρεπούς εισοδήματος και λήψη μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους». 





Η απεργιακή κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζόμενων στον Επισιτισμό-Τουρισμό,κατέληξε στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, την οποία έκαναν εκπαιδευτικοί (ΕΛΜΕ Κέρκυρας), γονείς (Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων) και εργαζόμενοι (σχολικές καθαρίστριες) στην Ανουντσιάτα διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.