Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παράταση έκθεσης ζωγραφικής Αλέκας Λαμπίρη

Αλέκα Λαμπίρη
01 Σεπτεμβρίου 2020 / 18:26
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μέχρι την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2020, παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού

Αλέκας Λαμπίρη, η οποία παρουσιάζεται από τις 26 Ιουνίου στο Τμήμα Περιστυλίου της Πινακοθήκης Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.
Η Αλέκα Λαμπίρη, με σπουδές στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Μπάρι, έχει συμμετάσχει σε 11 ομαδικές εκθέσεις, ενώ στην Πινακοθήκη του Δήμου παρουσιάζεται για πρώτη φορά με ατομική έκθεση. Παράλληλα, διατηρεί τον προσωπικό της δημιουργικό και εκθεσιακό χώρο στο κέντρο της παλιάς πόλης.
Για την ίδια την εικαστικό, η “Τέχνη είναι οτιδήποτε σε απελευθερώνει”, ενώ για την  έκθεση στην Πινακοθήκη αναφέρει “αυτή την έκθεση τη νιώθω σαν μια μετάβαση. Μέχρι τώρα, η κύρια κινητήριος δύναμη ήταν η προσπάθεια να απεικονίσω εκφράσεις σε ανθρώπινα πρόσωπα. Τον τελευταίο καιρό όμως, αναζητώ την ισορροπία στα χρώματα. Η πρόκληση βρίσκεται στο πώς μπορώ να συνδυάσω χρώματα, που δοσμένα σε μεγάλες φόρμες αποδίδουν ένα πρόσωπο, χωρίς να μειώνεται η ένταση του συναισθήματος.
Η έκθεση είναι επισκέψιμη από Τρίτη έως και Κυριακή, 10:00 – 16:00 (Δευτέρα & αργίες κλειστά), με ελεύθερη είσοδο.
Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Ε.Ο.Δ.Υ., η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες, ενώ η απόσταση που πρέπει να τηρείται, είναι κατ’ ελάχιστο τα 2 μέτρα. Τέλος, οι ομαδικές επισκέψεις ή ξεναγήσεις δεν μπορούν να ξεπερνούν τα οκτώ (8) άτομα συνολικά.
Στοιχεία επικοινωνίας:   26610 - 48690 & [email protected]

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.