Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ

Μπάσκετ
31 Αυγούστου 2020 / 17:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δέκα συνολικά ομάδες θα εκπροσωπηθεί η Κέρκυρα στα πρωταθλήματα ανδρών της ΕΣΚΑΒΔΕ

για την περίοδο 2020 - 2021. Οι ομάδες μπήκαν στην κληρωτίδα το μεσημέρι της Κυριακής στο Αγρίνιο όπου και έγιναν οι κληρώσεις σε Α΄ και Β΄ κατηγορία, καθώς η Γ΄ ως γνωστόν, καταργήθηκε.
Στην Α΄ κατηγορία και στον 2ο Όμιλο εντάχθηκαν ο Φαίακας, ο Κερκυραϊκός και ο Ιόνιος, με τους δύο πρώτους να έχουν στόχο να μείνουν στην κατηγορία, ενώ ο Ιόνιος έχει βάλει ψηλά τον πήχη και στοχεύει στον τίτλο κάτι που με βάση τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε, μπορεί να πετύχει.
 
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Πρωτέας Ηγουμενίτσας – Παραμυθιά
ΑΓΟ Φιλιππιάδας – Κερκυραϊκός
Θρύλος Ιωαννίνων – ΑΣ Μολοσσών
Φαίακας – Αίας Άρτας
Ιόνιος – ΣΚ Νικόπολη
 
Οι αναμετρήσεις ανάμεσα στις κερκυραϊκές ομάδες θα είναι την 3η αγωνιστική ανάμεσα σε Φαίακα και Ιόνιο και την 7η αγωνιστική ανάμεσα σε Κερκυραϊκό και Ιόνιο.
Στη Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ θα έχουμε εφτά κερκυραϊκές ομάδες, στον Γ΄ Όμιλο και δε θα χρειαστούν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος να βγουν εκτός νησιού, αφού όλα τα ματς θα γίνουν στο κλειστό του ΕΑΚΚ.
 
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
ΑΓΣ Ι. Καποδίστριας – ΝΑΟ Ναυσίθοος
Ποσειδώνας Παξών – ΓΕ Κέρκυρας
ΑΣ Λέων Κέρκυρας – Κένταυροι Κέρκυρας
Ρεπό ο ΑΟ Αλυκών
 
Στην κατηγορία αυτή, με βάση τις κινήσεις των ομάδων, εκτιμούμε ότι η ΓΕΚ και ο Λέων έχουν ένα μικρό προβάδισμα στη διεκδίκηση της κορυφής. Τις επόμενες μέρες από την ΕΣΚΑΒΔΕ θα δοθεί πλήρες το πρόγραμμα με  ημερομηνίες και ώρες και για τις δυο κατηγορίες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια