Στον Πετριτή και στην Πόρτα Σινιών η συναυλία για τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Στον Πετριτή και στην Πόρτα Σινιών η συναυλία για τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Κάτω από το φως της Σεπτεμβριάτικης Πανσελήνου γιορτάζουμε τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

31
Aυγούστου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την επιτυχημένη συναυλία για τα 95α γενέθλια του σημαντικότερου σύγχρονου Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στο χώρο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, η μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 4 Σεπτεμβρίου 2020  στις 20.15 μ.μ στο Ποδοσφαιρικό Στάδιο Πετριτή, διοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριτή και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 20:15 στην Αγία Βαρβάρα Πόρτας Σινιών σε ανοικτό ελεγχόμενα και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για καθήμενους θεατές κι μόνο, από τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογος Σινιών υπό  την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της ΠΕΔΙΝ.
Την διεύθυνση της συναυλίας θα έχει Μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης ενώ αφηγητής θα είναι ο διακεκριμένος Έλληνας ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός  ενώ θα συμμετέχουν οι Λυρικοί ερμηνευτές :  Λία Κολυτά (σοπράνο),  Ελένη Δάβου (μέτζο σοπράνο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Σπύρος Σουέρεφ (τενόρος), Παντελής Κοντός (βαρύτονος). Λαϊκός ερμηνευτής ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.  Σολίστ στο μπουζούκι ο συνθέτης Δημήτρης Λίβανος.
Θα ακολουθηθούν  και εφαρμοστούν πιστά τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ ( Τεύχος Β΄3165/31.07.2020 σελ. 32071) περί Υπηρεσίας Παροχής Υπηρεσιών ζωντανού θεάματος και ακροάματος και αυτά έχουν ως εξής:
-Υποχρεωτική διενέργεια ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων σε ανοικτούς χώρους.
-Υποχρεωτική διενέργεια ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων σε χώρους διαμορφωμένους για καθήμενους θεατές και μόνο.
-Υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου / κενής θέσης ανά δύο (2) καθήμενους κατά τρόπο ώστε η πληρότητα να μην υπερβαίνει το 75%.
-Υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο του μέχρι την τοποθέτηση του στην θέση του καθώς και κατά την έξοδό του.
-Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δυο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος / κενή θέση.
-Απαγόρευση διαλείμματος κατά την διάρκεια του ζωντανού θεάματος.
-Υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους εργαζόμενους.
-Υποχρεωτική απόσταση τριών ( 3 ) μέτρων μεταξύ σκηνής και θεατών .
-Υποχρεωτική ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους .
-Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο της εκδήλωσης.
Η πανδημία θα τελειώσει, αλλά ο Πολιτισμός ποτέ.

Ελένη Κορωνάκη