Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Πετριτή και στην Πόρτα Σινιών η συναυλία για τα 95α γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη

Μίκης Θεοδωράκης
31 Αυγούστου 2020 / 14:38
Ελένη Κορωνάκη

Κάτω από το φως της Σεπτεμβριάτικης Πανσελήνου γιορτάζουμε τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μετά την επιτυχημένη συναυλία για τα 95α γενέθλια του σημαντικότερου σύγχρονου Μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στο χώρο του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, η μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 4 Σεπτεμβρίου 2020  στις 20.15 μ.μ στο Ποδοσφαιρικό Στάδιο Πετριτή, διοργάνωση Πολιτιστικού Συλλόγου Πετριτή και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 20:15 στην Αγία Βαρβάρα Πόρτας Σινιών σε ανοικτό ελεγχόμενα και ειδικά διαμορφωμένο χώρο για καθήμενους θεατές κι μόνο, από τον Μορφωτικό – Πολιτιστικό Σύλλογος Σινιών υπό  την αιγίδα του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της ΠΕΔΙΝ.
Την διεύθυνση της συναυλίας θα έχει Μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης ενώ αφηγητής θα είναι ο διακεκριμένος Έλληνας ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός  ενώ θα συμμετέχουν οι Λυρικοί ερμηνευτές :  Λία Κολυτά (σοπράνο),  Ελένη Δάβου (μέτζο σοπράνο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος), Σπύρος Σουέρεφ (τενόρος), Παντελής Κοντός (βαρύτονος). Λαϊκός ερμηνευτής ο Γεράσιμος Ανδρεάτος.  Σολίστ στο μπουζούκι ο συνθέτης Δημήτρης Λίβανος.
Θα ακολουθηθούν  και εφαρμοστούν πιστά τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο ΦΕΚ ( Τεύχος Β΄3165/31.07.2020 σελ. 32071) περί Υπηρεσίας Παροχής Υπηρεσιών ζωντανού θεάματος και ακροάματος και αυτά έχουν ως εξής:
-Υποχρεωτική διενέργεια ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων σε ανοικτούς χώρους.
-Υποχρεωτική διενέργεια ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων σε χώρους διαμορφωμένους για καθήμενους θεατές και μόνο.
-Υποχρεωτική δημιουργία κενού χώρου / κενής θέσης ανά δύο (2) καθήμενους κατά τρόπο ώστε η πληρότητα να μην υπερβαίνει το 75%.
-Υποχρεωτική χρήση ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή κατά την είσοδο του μέχρι την τοποθέτηση του στην θέση του καθώς και κατά την έξοδό του.
-Υποχρεωτική τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δυο θέσεις καθήμενων μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος / κενή θέση.
-Απαγόρευση διαλείμματος κατά την διάρκεια του ζωντανού θεάματος.
-Υποχρεωτική χρήση της μάσκας από τους εργαζόμενους.
-Υποχρεωτική απόσταση τριών ( 3 ) μέτρων μεταξύ σκηνής και θεατών .
-Υποχρεωτική ταξιθεσία για την τοποθέτηση των θεατών στις θέσεις τους .
-Θερμομέτρηση κατά την είσοδο στον χώρο της εκδήλωσης.
Η πανδημία θα τελειώσει, αλλά ο Πολιτισμός ποτέ.

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.