Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολύτιμο εξοπλισμό για το ΕΚΑΒ Κέρκυρας δώρισε ο AOCTA (video)

ΕΚΑΒ
21 Αυγούστου 2020 / 17:11
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με δωρεές "πορεύονται" οι υπηρεσίες Υγείας στην Κέρκυρα, αφού τα κονδύλια του Υπουργείου δεν προβλέπουν καν το βασικό εξοπλισμό για ζητήματα ...ζωής και θανάτου.

Σήμερα ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA) δώρισε εξοπλισμό αξίας άνω των 2.000€ στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, που αποτελεί σημαντικό κρίκο στην παροχή υγείας των Κερκυραίων και των επισκεπτών του νησιού. 

Ο εξοπλισμός που δώρισε σήμερα το Δ.Σ. του AOCTA περιλαμβάνει:
- εύκαμπτους νάρθηκες
- ζώνες σταθεροποίησης (χταπόδια)
- ισχαιμικούς επιδέσμους (τουρνικέ) 
- ρινοφαρυγγικούς σωλήνες

Ένα εξαιρετικά πολύτιμο απόκτημα για το ΕΚΑΒ και για την κοινωνία, είναι η καρέκλα άμεσης διαφυγής ασθενούς. Πρόκειται για καρότσι το οποίο είναι άκρως αναγκαίο σε περιπτώσεις απομάκρυνσης από σημεία με δύσκολη πρόσβαση. Εξοπλισμός ανεκτίμητος σε ενδεχόμενο μεταφοράς ασθενούς ή τραυματία από σημεία όπως π.χ. η παλιά πόλη της Κέρκυρας. 

Η παράδοση - παραλαβή της δωρεάς έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στην έδρα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.
«Το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας επιθυμεί να ευχαριστήσει τον πρόεδρο και το ΔΣ του AOCTA για την δωρεά αναγκαίου εξοπλισμού για τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Κέρκυρας» σημειώνουν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το ΕΚΑΒ δέχεται δωρεές, γεγονός που πιστώνεται στην κοινωνική ευαισθησία φορέων και ιδιωτών.

Ελλείψει βασικών παροχών από το Υπουργείο Υγείας, στο παρελθόν έχουν γίνει αρκετές δωρεές εξοπλισμού και αναλωσίμων όπως patch για τους απινιδωτές, μέσα προστασίας, μάσκες, υπολογιστές κ.α. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.