Κορωνο-πρόστιμα και συλλήψεις στα Ιόνια Νησιά το τελευταίο 24ωρο

Κορωνο-πρόστιμα και συλλήψεις στα Ιόνια Νησιά το τελευταίο 24ωρο

Photo: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/αρχείου

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αστυνομική Διεύθυνση). Συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι στα Ιόνια Νησιά από ειδικά συνεργεία

14
Aυγούστου / 2020

των Υπηρεσιών των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό το τελευταίο εικοσιτετράωρο, από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, συνελήφθησαν 6 άτομα και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

  • δύο στην Κέρκυρα και μία στους Παξούς, για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας,
  • μία στη Ζάκυνθο, για λειτουργία καταστήματος παραβιάζοντας το μέτρο του ποσοστού τετραγωνικών ανά άτομο με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας,
  • μία στην Ζάκυνθο και μία στην Κέρκυρα, για απαγόρευση όρθιων πελατών, σε καταστήματα,  με επιβολή διοικητικού προστίμου 3.000 ευρώ και δεκαπενθήμερη αναστολή λειτουργίας.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν 20 παραβάσεις στην Κέρκυρα και 5 στην Κεφαλονιά, για μη χρήση μάσκας και επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των έξι συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές. 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ