Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τότε που παίζαμε μπαλόνι - Σελίδες από την ιστορία του Κρόνου Αργυράδων

Παρουσίαση βιβλίου
12 Αυγούστου 2020 / 17:56
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχοντας ήδη στα χέρια μου ένα βιβλίο (ευχαριστώ τον φίλο συγγραφέα Γ.Κ. Καββαδία που μου το αφιέρωσε) που αναφέρεται

σε κομμάτι της Ιστορίας του Κρόνου Αργυράδων, μπορώ να πως ότι είναι μια εξαιρετική δουλειά που φέρνει μνήμες από το παρελθόν στους παλιότερους και θυμίζει πράγματα στους νεότερους που δεν τα έχουν ζήσει.
Μία προσπάθεια από τους Αργυραδίτες που ζουν μεν στην Αθήνα, αλλά η σκέψη τους είναι στο χωριό τους και την ομάδα που τους έχει χαρίσει μεγάλες συγκινήσεις. Το βιβλίο αυτό θα το παρουσιάσουν οι συντελεστές του, την ερχόμενη Κυριακή στις Αργυράδες.
 
Συγκεκριμένα ο ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων προσκαλεί στην εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Τότε που παίζαμε μπαλόνι - Σελίδες από την Ιστορία του ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων» των Νίκου Β. Καββαδία - Γιώργου Κ. Καββαδία την Κυριακή 16 Αυγούστου στις 19:30 στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Αργυράδων.
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος του Κρόνου, Κώστας Καββαδίας και οι συγγραφείς, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.
 
Δύο λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο «Τότε που παίζαμε μπαλόνι - Σελίδες από την Ιστορία του ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων», γράφτηκε για να μας θυμίζει όλα αυτά που γίνονταν στο γήπεδο Αργυράδων, στο Καμίνι.
Γράφτηκε για να μην ξεχαστούν όλα αυτά που ακούστηκαν τότε είτε σαν ατάκες είτε σαν συνθήματα στο γήπεδο. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου δεν ξυπνούν απλά μνήμες, αλλά ζωντανεύουν βιώματα παιδικών και νεανικών χρόνων. Οι λεπτομέρειες από γεγονότα, οι απίθανες ατάκες και κυρίως οι πρωταγωνιστές ζωντανεύουν, παίρνουν σάρκα και οστά και καθώς διαβάζεις έχεις την αίσθηση ότι γυρίζεις και βιώνεις τις δεκαετίες του 1970, 1980 και 1990. Εκεί που κάθε απόγευμα Κυριακής γινόταν πανηγύρι.
Αναδεικνύεται παράλληλα η ένδοξη ιστορία μια ομάδας από χωριό που τα έβαλε με το ποδοσφαιρικό κατεστημένο της πόλης της Κέρκυρας. Μια ιστορία που εξακολουθεί να είναι παραγκωνισμένη και άγνωστη σε πολλούς, ιδιαίτερα εκπροσώπους της πολιτείας, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και, ακόμα χειρότερα παράγοντες του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου. Ακόμα και όσοι έχουν βιώσει την πορεία του Κρόνου θα διαπιστώσουν διαβάζοντας ότι είναι πολύ σπουδαία τα επιτεύγματα αυτής της ομάδας. Δεν είναι μόνο οι 15 «κούπες» που μεταφράζονται σε 1 πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, 3 πρωταθλήματα Κέρκυρας, 3 πρωταθλήματα Α΄(πρώην Β΄) ΕΠΣΚ, 1 Β΄(πρώην Γ΄) ΕΠΣΚ, 4 κύπελλα ΕΠΣΚ, 3 Σούπερ καπ, πάμπολλες διακρίσεις, ρεκόρ, αλλά και …κλοπές, τουλάχιστον δυο πρωταθλημάτων και τριών κυπέλλων! Ο Κρόνος στην ιστορική του διαδρομή σε 27 ποδοσφαιρικές περιόδους έχει κατακτήσει κάποιο –ους τίτλους ή έχει πετύχει κάποια σημαντική διάκριση. Αυτή η ομάδα που κάποτε διέθετε ένα από τα λίγα γήπεδα και εδώ και 18 χρόνια έχει ξεσπιτωθεί, χωρίς να ιδρώνει τ΄ αυτί των «αρμοδίων»...
 
Από τις εκδόσεις Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών με την ευγενική χορηγία του Νίκου Β. Καββαδία. Τα έσοδα θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Κρόνου. Το βιβλίο διατίθεται από τον ΑΠΣ Κρόνος Αργυράδων.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια