Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δύο παραβιάσεις ωραρίου στην Κέρκυρα - 10.000 πρόστιμο και τριήμερο κλείσιμο

Ωράριο
12 Αυγούστου 2020 / 13:24
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από την πρώτη μέρα του νέου ωραρίου άρχισαν οι «καμπάνες» σε καταστήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, διαπιστώθηκε από ειδικό συνεργείο αστυνομικών ελέγχων, ότι δύο καταστήματα παραβίαζαν το ωράριο λειτουργίας.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν αντίστοιχα, διοικητικά πρόστιμα 10.000 ευρώ και ανεστάλη η λειτουργίας τους για 3 ημέρες.

Επιλέον οι έλεγχοι που έγιναν χθες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  στην Κέρκυρα, τους Παξούς και τη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας και Ζακύνθου, είχαν σαν αποτέλεσμα να συλληφθούν έξι άτομα, σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν, χθες (11-08-2020), διαπιστώθηκαν:

- σε δύο (2) περιπτώσεις στην Κέρκυρα, με τη συμμετοχή του Τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας
- σε μία (1) στους Παξούς, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, και
- σε μία (1) στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήμα Ζακύνθου, να λειτουργούν παραβιάζοντας το ποσοστό τετραγωνικών ανά άτομο.

Σε βάρος τους επιβλήθηκαν, από τις υπηρεσίες ελέγχου, διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους (18.000) ευρώ και ανεστάλη, αντίστοιχα,  η λειτουργία τους για 15 ημέρες.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των έξι συλληφθέντων θα διαβιβαστούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.