Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρώτη νύχτα του περιορισμένου ωραρίου στην Κέρκυρα (photos-video)

Κορωνοϊός
12 Αυγούστου 2020 / 00:22
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Κόσμος στο δρόμο - κλειστά τα καταστήματα, απελπισμένοι οι επιχειρηματίες - αστυνομική παρουσία στο Λιστόν

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απότομη προσγείωση, μετά τον άνεμο απελευθέρωσης από την καραντίνα. Η νέα πρωτοφανής για τα κερκυραϊκά και τα ελληνικά δεδομένα πραγματικότητα είναι εδώ. Τα μαγαζιά έκλεισαν στις 12 ενώ κυκλοφορούσε ακόμα πολύς κόσμος στους δρόμους. 


 
Στους λίγο μεγαλύτερους, θυμίζει τον περιβόητο «νόμο Παπαθεμελή» το μακρινό 1994. Τότε είχε καταλήξει …ανέκδοτο, μόνον που τώρα οι συνθήκες της πανδημίας που οδήγησαν στο μέτρο, δεν είναι για γέλια.

Μουδιασμένοι οι πελάτες, αποχώρησαν υποχρεωτικά από τα εστιατόρια και τα μπαρ, μόλις το ρολόι πλησίασε μεσάνυχτα. «Στη γωνία» και οι επιχειρηματίες, αφού βλέπουν κι αυτές τις ελάχιστες ελπίδες που είχαν, να εξανεμίζονται. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ από σήμερα 11 Αυγούστου, μέρα που παραδοσιακά τα καταστήματα στην Κέρκυρα σημειώνουν ίσως και τον μεγαλύτερο τζίρο του χρόνου.


 
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Σύμφωνα με την απόφαση, το μέτρο θα ισχύσει μέχρι 23 Αυγούστου στις εξής περιοχές:

- Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
- Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,
- Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.
 
 
Όπως εξάλλου ανακοίνωσε νωρίτερα το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προβλέπεται πρόστιμο 10.000 ευρώ σε όσες επιχειρήσεις δεν τηρήσουν τον περιορισμό του ωραρίου. Στην δεύτερη παράβαση θα προβλέπεται και αναστολή λειτουργίας για 20 ημέρες.
Στο μεταξύ εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι και καθημερινά βεβαιώνονται παραβάσεις, πρόστιμα και αναστολή λειτουργίας.

Φωτογραφίες/VIDEO: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.