Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ ο Φαίακας με προπονητή τον Ραψωμανίκη

Μπάσκετ
10 Αυγούστου 2020 / 17:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστροφή στην ΕΣΚΑΒΔΕ για την ομάδα του Φαίακα που μετά από τρία χρόνια και παρουσία δύο φορές στη Γ΄ Εθνική

και μία στη Β΄ Εθνική, η διοίκηση αποφάσισε η ομάδα να αγωνιστεί στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ αν και αρχικά είχε δηλώσει την ομάδα στη Γ΄ Εθνική.
Μετά από έναν μικρό κύκλο που έκανε το κερκυραϊκό μπάσκετ και ο Φαίακας, προσφέροντας ελπίδες με την άνοδό του στη Β΄ Εθνική, πηγαίνει πίσω στην αρχή και με 12 εν ενεργεία ομάδες στην ΕΣΚΑΒΔΕ, καθώς η Κέρκυρα δεν έχει καμία ομάδα πλέον σε εθνική κατηγορία. Κατάντια; Θα λέγαμε ότι έχουμε συνηθίσει να κολυμπάει το κερκυραϊκό μπάσκετ σε ρηχά νερά και η αναλαμπή ήταν σαν διάτονος αστέρας.
 
Ο Φαίακας επιστρέφει στην ΕΣΚΑΒΔΕ και ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία του, ενώ νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο Γιάννης Ραψωμανίκης, έχοντας υπεύθυνο οργάνωσης τον Βασίλη Νιάκα. Γνωστοί και οι δυο στους κύκλους του μπάσκετ στο νησί για την προσφορά τους και την αξία τους. Μετά το ξεκίνημα της προετοιμασίας με στόχο μία καλή παρουσία, οι παίκτες θα περάσουν εργομετρικές εξετάσεις.
 
Σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα πρέπει να πούμε ότι η πτώση του Φαίακα από τη Β΄ Εθνική έχει να κάνει καθαρά με οικονομικούς λόγους καθώς την προηγούμενη σεζόν που ήταν στη Β΄ Εθνική τα οικονομικά προβλήματα τον έριξαν στη Γ΄ Εθνική, ενώ και τώρα η συμμετοχή στην κατηγορία αυτή έχει υψηλό κόστος, το οποίο η διοίκηση εκτίμησε ότι δεν μπορεί να σηκώσει, οπότε δήλωσε την ομάδα στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, όπου εκεί θα βρίσκονται ο Κερκυραϊκός και ο Ιόνιος που θα κυνηγήσει την άνοδο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια