Αλέκος Αυλωνίτης: Ντροπή κ. Χαρδαλιά

Αλέκος Αυλωνίτης: Ντροπή κ. Χαρδαλιά

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γραφείο βουλευτή). Άθλια χαρακτηρίζει ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, τη δήλωση Χαραδαλιά για την τραγωδία στην Εύβοια. «Δεν κοκκινίζει όταν λέει ότι φταίει η κλιματική αλλαγή.

10
Aυγούστου / 2020

Ξέχασε ότι το κόμμα του ισχυρίζεται τα αντίθετα για τη τραγωδία στο Μάτι και στη Μάνδρα;» ρωτά ο βουλευτής.
Στην ανακοίνωσή του, ο Αλέκος Αυλωνίτης επισημαίνει: «Πριν λίγες μέρες παρατήρησα σε αισχρή επανάληψη ένα πανάθλιο κυβερνητικό όργιο πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας στο Μάτι. Δεν έχω μετρήσει πόσες φορές έχει πάει εκεί ο πρωθυπουργός. Δεν ξέρω πόσες φορές έχουν πλαντάξει σε κροκοδείλια κλάματα τα φερέφωνα της "λίστας Πέτσα" που πότε κλαίνε και πότε το παίζουν κοινωνικοί εισαγγελείς, αρκεί να ρίξουν το πολιτικό τους δηλητήριο στη ψυχή του λαού.
 
Σήμερα που θρηνούμε στην Εύβοια τι λένε;
 
Σε όλες τις καταστροφές με απώλειες ανθρώπων που έγιναν επί ΣΥΡΙΖΑ φταίνε οι Συριζαίοι..... Όποιες καταστροφές συμβαίνουν επί ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ φταίνε οι άνεμοι, η κλιματική αλλαγή, η κακιά ώρα, κάποιος μας μάτιασε κλπ.
 
Τι άθλια είναι η δήλωση του κ. Χαρδαλιά ότι αν λειτουργούσε στην Εύβοια το 112 θα είχαμε περισσότερους νεκρούς. Δεν κοκκινίζει όταν λέει ότι φταίει η κλιματική αλλαγή. Ξέχασε ότι το κόμμα του ισχυρίζεται τα αντίθετα για τη τραγωδία στο Μάτι και στη Μάνδρα;
 
Ντροπή.
 
Εγώ θα επαναλάβω για μια ακόμη φορά, ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται μακάβριες συγκρίσεις σε μια δημοκρατική χώρα.
 
Εθνικές και ανθρώπινες τραγωδίες εξαιτίας των πυρκαγιών και των πλημμυρών στη χώρα μας ζήσαμε αρκετές και ευχή όλων είναι κάθε φορά να είναι και οι τελευταίες.
 
Ποιος θα ξεχάσει τη μεγάλη φωτιά στη Ζαχάρω με 63 νεκρούς το 2007. Ποιος δεν πόνεσε με τη φωτιά στο Μάτι με 102 νεκρούς το 2018. Στη Μάνδρα Αττικής πνίγηκαν 25 άνθρωποι. Στη τραγωδία στην Εύβοια 7 άνθρωποι.
 
Ας σκεφτόμαστε με λογική. Ας βγάζουμε συμπεράσματα με σύνεση και φρόνηση.
 
Τα επιχειρησιακά λάθη και οι αδικαιολόγητες ολιγωρίες που στοιχίζουν σε ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν κομματικό χρώμα. Έχουν ΜΟΝΟ το χαρακτήρα του ανθρώπου γιατί αυτός καλείται να τις διαχειριστεί με κάθε τρόπο. Κι η Δικαιοσύνη είναι στη θέση της, πρέπει να είναι στη θέση της, για να ξετυλίξει το μαύρο κουβάρι των ευθυνών για να γίνει το πάθημα μάθημα.
 
Η σοφή συνδρομή στη βάση της πρόληψης έχει ως καταλύτη της, τη συνεννόηση για το πώς θα αποτραπούν στο μέλλον οι απώλειες των ανθρώπινων ζωών. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα μιας δομημένης με ηθικές και δημοκρατικές αξίες κοινωνίας. Αλλιώς γινόμαστε μια ανθρωποβόρα και φασίζουσα χώρα.
 
Είναι ντροπή, αθλιότητα και ανηθικότητα το συγκριτικό μέτρημα απωλειών προς χάριν του κομματισμού και της τυφλής κοινωνικής διαίρεσης.
 
Είναι ντροπή, αθλιότητα και ανηθικότητα όλα όσα λέει για την τραγωδία στην Εύβοια ο κ. Χαρδαλιάς».

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ