Καθημερινοί έλεγχοι και αυξημένη επίδειξη ευθύνης από τις κερκυραϊκές επιχειρήσεις

Καθημερινοί έλεγχοι και αυξημένη επίδειξη ευθύνης από τις κερκυραϊκές επιχειρήσεις

Σε "αυξημένη επαγρύπνηση" οι καταστηματάρχες

08
Aυγούστου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καθημερινοί εντατικοί έλεγχοι διενεργούνται από μικτά κλιμάκια της αστυνομίας και του ΕΟΔΥ, σε επιχειρήσεις που αποτελούν πόλο έλξης μεγάλου αριθμού ατόμων.

Οι έλεγχοι συνοδεύονται από αυστηρές συστάσεις, όπου χρειάζεται, στις οποίες συμμορφώνονται στην πλειονότητά τους οι επιχειρηματίες. Στα στέκια της νεολαίας ειδικά, όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που παίρνουν τα μέτρα τους, με απολυμάνσεις και τεστ στο προσωπικό, που είναι αναπόφευκτα και το πιο εκτεθειμένο στο κοινό.

Αφενός οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ και οι προειδοποιήσεις Τσιόδρα - Χαρδαλιά, αφετέρου η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, πολλοί επαγγελματίες προτιμούν πλέον να ...προσέχουν για να έχουν. Καθώς μάλιστα φωτογραφίες και βίντεο κατακλύζουν το διαδίκτυο, δίνοντας αφορμή για επικριτικά σχόλια, είναι εύκολο για μια φήμη με άγνωστα κίνητρα να γίνει "σπασμένο τηλέφωνο". 

Ο μικρός μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων, έχει θέσει σε "αυξημένη επαγρύπνηση" τους επαγγελματίες, οι οποίοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής αλλά και να αποφύγουν παρατράγουδα που θα επέφεραν σοβαρότατο πλήγμα στις επιχειρήσεις τους κατά την φετινή -πολύ μικρή- τουριστική περίοδο. 

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι πολύ πρόσφατα η Αστυνομία επέβαλε 15ήμερο "λουκέτο" σε ένα καφέ-μπαρ και ένα κέντρο διασκέδασης, συνοδευόμενο από τσουχτερά πρόστιμα 3.000 και 10.000€ αντίστοιχα, ενώ οι υπεύθυνοι συνελήφθησαν για  παραβίαση των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού.  

Ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, αλλά και τις συστάσεις της Αστυνομίας, αρκετοί επιχειρηματίες μπαίνουν στη διαδικασία της διενέργειας τεστ στους υπαλλήλους τους και τακτικών απολυμάνσεων στους χώρους τους, κοινοποιώντας το ταυτόχρονα στους θαμώνες τους μέσω social media.
Μην ξεχνάμε ότι σε αυτό το χρονικο διάστημα, οι επαγγελματίες επιχειρούν τα βγάλουν τα "σπασμένα" μιας ολόκληρης της χρονιάς... 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ