Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοινώσεις - πρόσκληση, για τα νέα πρωταθλήματα

ΕΠΣΚ
07 Αυγούστου 2020 / 17:06
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας με ανακοινώσεις της την Παρασκευή 7/8 ενημέρωσε τα σωματεία

για σειρά θεμάτων που έχουν σχέση με τα πρωταθλήματα που θα ξεκινήσουν.
1. Αρχικά για την οικονομική στήριξη και τον τρόπο που θα γίνει αυτή, με ουσιαστικά μέτρα να είναι αυτό της μείωσης των παραβόλων συμμετοχής, μικρή μείωση στις αποζημιώσεις των διαιτητών, των παρατηρητών διαιτησίας και των προστίμων αν είναι εφικτό. Θετικά όλα αυτά, θα μπορούσε να αναφέρει ότι ΔΕΝ θα παίρνει και τα ποσοστά από τους διαιτητές, εκτός και αν το κάνει χωρίς να το ανακοινώσει και αυτά θα αφαιρούνται από τα σωματεία έτσι ώστε να μειωθεί το εξοδολόγιο. 
2. Για τη σύσκεψη και τη διοργάνωση των πρωταθλημάτων αποφάσισε 16 ομάδες στην Α1, αλλά αφήνει και ανοικτό παράθυρο για δυο ομίλους . Όμως στην περίπτωση των δυο ομίλων, όπως αναφέρει θα γίνουν 21 ματς από κάθε ομάδα, πρωτάθλημα δηλαδή πεντέμισι μηνών, με το ποδόσφαιρο να κάνει βήματα προς τα πίσω (θα το αναλύσουμε τις επόμενες μέρες). Και δεν υπάρχει διευκρίνιση για την έδρα που θα γίνουν οι αγώνες κατάταξης αφού αν δεν γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο κάποιες ομάδες θα ευνοηθούν.  
3. Όσο για την οργάνωση Παγκερκυραϊκού τουρνουά υποδομών, αναρωτιόμαστε αν είναι αληθινή η είδηση (γιατί μοιάζει αστεία) ή απλώς είναι μια ιδέα για την επόμενη σεζόν. Και το λέμε αυτό γιατί πρώτα από όλα προέχει η υγεία των παικτών, δεν μπορούν χωρίς προετοιμασία τα παιδιά που κάνουν τις διακοπές και τα μπάνια τους, να τα πάρεις να παίξουν σε ένα τουρνουά απροετοίμαστε, είναι μικρές οι ηλικίες υπάρχει αυθορμητισμός και κίνδυνος τραυματισμού.  Κύριοι της ΕΠΣΚ φαντάζομαι ότι ΔΕΝ θα θέλετε να ρισκάρετε την υγεία των παιδιών, αφήστε τις καινοτόμες ιδέες για την επόμενη σεζόν, να γίνει οργανωμένο και όχι στο πόδι (ίσως λόγο εκλογών). Τέλος ποια από τις ακαδημίες κάνει προπονήσεις τον Αύγουστο και ποια από τα περσινά παιδιά θα αλλάξουν ακαδημία; Σκεφτείτε το, εκτιμώ ότι είναι τεράστιο λάθος κάτι τέτοιο που σκεφτήκατε 7 Αυγούστου.

Αποφάσεις για την οικονομική στήριξη των σωματείων

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΕΠΣ Κέρκυρας, που συνεδρίασε εκτάκτως, αφού έλαβε υπόψη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που αντιμετωπίζουν τα σωματεία, τα τεράστια εμπόδια που προκύπτουν στην οικονομική στήριξή τους από τις αποφάσεις της Κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που προκαλεί η επέλαση του κορονοϊού (COVID-19) αποφάσισε ομόφωνα:
· Τη συνολική μείωση του εξοδολογίου διαιτησίας στο ποσό των 105 ευρώ στην Α1
κατηγορία και των 95 στην Α κατηγορία.
· Την κάλυψη των εξόδων παρατηρητών αγώνα από την Ε.Π.Σ Κέρκυρας.
· Την κάλυψη των εξόδων παρατηρητών διαιτησίας, που θα ορίζονται από την αρμόδια επιτροπή, από την Ε.Π.Σ Κέρκυρας.
· Την εξέταση της νομικής δυνατότητας κατάργησης κάθε είδους χρηματικών ποινών, που προβλέπει ο Κ.Α.Π / Ε.Π.Ο (με εξαίρεση τις περιπτώσεις φαινομένων βίας κ.λπ). Σε περίπτωση, που αυτό δεν είναι εφικτό με αποφάσεις του Δ.Σ θα καταβληθεί προσπάθεια μείωσης ή έμμεσης κατάργησής τους.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχει παρθεί απόφαση για τη μείωση όλων των παραβόλων και των δαπανών συμμετοχής στις διοργανώσεις κατά 50 %.
Το Δ.Σ το επόμενο διάστημα με βάση τις οικονομικές δυνατότητές του και την ενδεχόμενη αποκατάσταση των επιχορηγήσεων από Γ.Γ.Α και Ε.Π.Ο θα προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες έμπρακτης οικονομικής στήριξης των σωματείων.

Σύσκεψη για διοργάνωση πρωταθλήματος Α1

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΈΠΣ Κέρκυρας, με βάση σχετική απόφασή της σας
προσκαλεί σε σύσκεψη τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ. στο στην αίθουσα του Σ.Υ.Π.Α.Π(πρώην ΔΟΠΑΠ) στο Φαληράκι για να συζητηθεί το θέμα του τρόπου
διοργάνωσης του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας.
Σχετικά σας υπενθυμίζουμε την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ, η οποία είναι:
Α. Το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο των 16 ομάδων. Σε αυτό θα συμμετάσχουν τα 12 σωματεία της κατηγορίας, που συμμετείχαν την
προηγούμενη ποδ. περίοδο (δεν υποβιβάζεται κανένα σωματείο), τα τρία σωματεία της Α’ κατηγορίας που προβιβάστηκαν με βάση την προκήρυξη της προηγούμενης ποδ. Περιόδου και το σωματείο που δε δήλωσε συμμετοχή στην Γ εθνική κατηγορία και θα συμμετάσχει στην Α1 κατηγορία.
Β. Επειδή υποβλήθηκαν έγγραφα αιτήματα σωματείων της Α1 κατηγορίας και διατυπώθηκαν και ανάλογες θέσεις σε συγκέντρωση εκπροσώπων τους που προηγήθηκε, για την κατάρτιση δύο ομίλων στην κατηγορία η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Π.Σ Κέρκυρας προτείνει εναλλακτικά τον παρακάτω τρόπο οργάνωσης του πρωταθλήματος:

Α1

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους, καθένας από τους οποίους θα έχει 8 ομάδες, που θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Θα διεξαχθούν δύο γύροι, με 14 αγώνες για κάθε ομάδα. Μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και την κατάταξη των σωματείων θα ακολουθήσει η β’ φάση που θα σχηματιστεί ως εξής:
Οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε έναν όμιλο για την ανάδειξη του πρωταθλητή και οι τέσσερις επόμενες σε έναν όμιλο για τον υποβιβασμό στην Α κατηγορία.
Στη β φάση του πρωταθλήματος, τα σωματεία στους δύο ομίλους θα ξεκινήσουν με τις εξής βαθμολογίες: 1ο: 5 βαθμούς, 2ο: 3 βαθμούς, 3ο: 2 βαθμούς και 4ο: 0 βαθμούς.
Πριν την έναρξη θα γίνει κλήρωση μεταξύ των δύο ομίλων για την αντιστοίχιση στο πρόγραμμα, που ακολουθεί. Θα ορισθεί, δηλ, ποιος θα είναι ο Α και ποιος ο Β.
Θα διεξαχθεί ένας γύρος, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:
 
1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ Β’ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ



Η ομάδα που θα καταλάβει την 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα αυτής της φάσης αναδεικνύεται πρωταθλήτρια και προβιβάζεται στη Γ’ Εθνική κατηγορία.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στο βαθμολογικό πίνακα της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π και θα γίνονται αγώνες κατάταξης.
 
 2. Πρόγραμμα Β’ φάσης για τον υποβιβασμό στην Α΄ ΕΠΣΚ



Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (15η και 16η θέση)αυτής της φάσης υποβιβάζονται στην Α κατηγορία.
Σε περίπτωση που υποβιβαστούν σωματεία από τη Γ’ εθνική κατηγορία αντίστοιχα θα υποβιβάζονται σωματεία από την Α1 κατηγορία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας ανώτερη θέση καταλαμβάνει η ομάδα που πήρε ψηλότερη θέση στη βαθμολογία της α’ φάσης του πρωταθλήματος. Στην περίπτωση που η θέση ήταν η ίδια ισχύει το άρθρο 20 του Κ.Α.Π.
 
Σωματεία και όμιλοι της Α1

Οι όμιλοι καταρτίζονται με απόλυτα γεωγραφικά κριτήρια. Το σωματείο Α.Ο Παξοί τοποθετείται στο Νότιο όμιλο, αφού εξασφαλίστηκε η μετακίνηση των σωματείων από και προς τους Παξούς από το λιμάνι της Λευκίμμης, με σημαντική οικονομική ελάφρυνσή τους.

ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: ΠΑΞΟΙ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΕΤΡΙΤΗ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ, ΚΑΒΟΣ, ΑΝΑΓ. ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΦΑΙΑΞ ΜΑΡΑΘΙΑ, ΒΟΛΙΔΑ

ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ: ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΥΛΙΩΤΩΝ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΝΥΜΦΩΝ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΙΑΠΑΔΩΝ, ΟΛΥΜΠΟΣ, ΝΕΟΣ 2017, Α.Ε ΚΑΝΑΛΙΩΝ
 
Για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας των συμμετεχόντων στη διαδικασία παρακαλούμε κάθε σωματείο να εκπροσωπηθεί αυστηρά με ένα μέλος του. Δεν θα επιτραπεί η είσοδος σε άλλο μέλος, ενώ θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγειονομικής (τοποθέτηση καρεκλών στις προβλεπόμενες αποστάσεις, ύπαρξη στην αίθουσα αντισηπτικό τζελ, υποχρεωτική χρήση μάσκας).
Η παρουσία σας κρίνεται αναγκαία.

Οργάνωση 1ου Παγκερκυραϊκού Τουρνουά Υποδομών

Η Ε.Π.Σ Κέρκυρας αποφάσισε τη διοργάνωση Παγκερκυραϊκού Τουρνουά
Ποδοσφαίρου Υποδομών, το οποίο θα διεξάγεται κάθε χρόνο κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, σε διάφορα γήπεδα του νησιού.
Φέτος, με την προϋπόθεση της δυνατότητας πραγματοποίησής του με βάση τις εξελίξεις στο υγειονομικό ζήτημα, που αντιμετωπίζει (και ) η χώρα μας το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου 2020 στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.
Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν κατηγορίες από Κ8 μέχρι Κ16, σύμφωνα με
το πρόγραμμα:
· Τα τμήματα Κ-16 και Κ-14 θα αγωνιστούν το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου.
· Τα τμήματα Κ- 12, Κ-10 και Κ-8 θα αγωνιστούν την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερόμενων σωματείων θα υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020.
Σε κάθε περίπτωση θα εφαρμοστούν όλοι οι όροι διεξαγωγής αγώνων με βάση τα
προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα από το αρμόδιο Υπουργείο. Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο οργάνωσης των αγώνων και του τουρνουά θα ανακοινωθούν σύντομα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια