Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κι όμως ξεκινούν κι οι κρουαζιέρες

Κρουαζιέρα
07 Αυγούστου 2020 / 16:59
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Διερευνητικές επαφές κάνουν ξανά οι εταιρείες κρουαζιέρας με τον ΟΛΚΕ, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, να ξεκινήσουν έστω και (πολύ) αργά τη φετινή σεζόν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού είναι θετικό στην προοπτική του restart της κρουαζιέρας, πάντα με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που ήδη εφαρμόζονται. Η πύλη υποδοχής στην Κέρκυρα διαθέτει ήδη τον απαραίτητο εξοπλισμό και καλύπτεται με υγειονομικό κλιμάκιο από το Κέντρο Υγείας της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα μεγάλες εταιρείες βρίσκονται στο στάδιο της οργάνωσης των ταξιδιών, με πλοία μεσαίας δυναμικότητας. Όπως αναφέρουν πηγές του ΟΛΚΕ, οι εταιρείες στοχεύουν στη παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικής φροντίδας, εφαρμόζοντας καθημερινούς ελέγχους υγιεινής, ώστε να διαφυλάξουν την μέγιστη ασφάλεια των πελατών τους. 

Με τα έως τώρα δεδομένα, εταιρείες όπως οι MSC και η Costa είναι πιθανόν να ξανακάνουν την εμφάνισή τους στο κερκυραϊκό λιμάνι από το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Συγκεκριμένα η MSC ενδιαφέρεται για προσεγγίσεις από 23/8 και κάθε Κυριακή, έως 25/10, υπό την αίρεση της αποδοχής του δρομολογίου και από το λιμάνι του Κατάκολου, ενώ η εταιρεία Costa προγραμματίζει να ξεκινήσει από 19/8 και κάθε Τετάρτη.   

Την ίδια στιγμή, η Marella Cruises ανακοίνωσε ότι ελπίζει ότι θα ξεκινήσει να ταξιδεύει στις 2 Οκτωβρίου από την Κέρκυρα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Cruise Industry News
Για να προσφέρει αίσθημα ασφάλειας στους πελάτες της, η Marella Cruises παρουσίασε το Marella Promise, εστιάζοντας σε πέντε βασικές δεσμεύσεις ώστε να έχουν την ασφαλέστερη και πιο ευχάριστη κρουαζιέρα, αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.
 
 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.