«ΛΑ.ΣΥ. Νότου»: Εμφανής η τάση υποβάθμισης του δημοτικού συμβουλίου

«ΛΑ.ΣΥ. Νότου»: Εμφανής η τάση υποβάθμισης του δημοτικού συμβουλίου

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νότιας Κέρκυρας για τη συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου

06
Aυγούστου / 2020

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ «ΛΑ.ΣΥ.»).  Ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δημοτικό συμβούλιο Νότιας Κέρκυρας αναφορικά με τη συνεδρίαση της 29ης Ιουλίου.

Η ανακοίνωση της «ΛΑ.ΣΥ.» αναφέρει:

«Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο (ΔΣ) του Δήμου Νότιας Κέρκυρας, μετά από 51 ημέρες, στις 29 Ιούλη.

Είναι εμφανής η τάση υποβάθμισης της λειτουργίας του ΔΣ. Η Δημοτική αρχή φαίνεται ότι εμπεδώνει το πνεύμα και την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αμέσως μόλις ανέλαβε, από πέρσι τον Αύγουστο έκανε νομοθετικές αλλαγές, αποδυναμώνοντας τα δημοτικά συμβούλια και μεταφέροντας βασικές αρμοδιότητες στην οικονομική επιτροπή, δηλαδή στο Δήμαρχο.

Έτσι θα εξειδικεύεται καλύτερα και πιο εύκολα η κυβερνητική πολιτική. Τους βόλεψε και η τρίμηνη καραντίνα λόγω πανδημίας. Από Μάρτη έως και Μάη το ΔΣ συνεδρίασε μία φορά με τηλεδιάσκεψη για ένα μόνο θέμα και μία δια περιφοράς (για διαδικαστικά).

Πως να γίνει έλεγχος με τέτοια λειτουργία;

Έτσι το ΔΣ της Τετάρτης 29 Ιούλη, ήταν φορτωμένο. Έγιναν 52 ερωτήσεις και έμεινε σημαντικό θέμα για το επόμενο ΔΣ (μέτρα για ανεργία - μικροεπιχ. κλπ).

Ανάμεσα στα θέματα ήταν και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, διαμορφωμένος με βάση τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Υπ. Εσωτερικών, ώστε να υπηρετείται καλύτερα ο στόχος μείωσης του μόνιμου προσωπικού και αύξησης των συνεργατών και εργαζομένων με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου.

Έτσι να δούμε αν ποτέ κατορθώσει ο Δήμος να αποκτήσει υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού (δεν έχει τίποτα τώρα) και να μην αναζητά εργολάβους για λάμπες, συντήρηση κλπ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε στο ΔΣ θέματα που αφορούν το λαό της Νότιας Κέρκυρας και έχουν επείγοντα χαρακτήρα όπως:

• Συμβασιούχες Σχολικές Καθαρίστριες: Καταθέσαμε ψήφισμα (το πλαίσιο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας), καθώς και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι καθαρίστριες στα σχολεία, οι περισσότερες με συμβάσεις έργου ή μερική απασχόληση, με ελάχιστα μέσα, εξευτελιστικές αποδοχές και απλήρωτες δύο μήνες.

• Το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα. Μένει να δούμε μέτρα για την προώθηση του για σταθερή μόνιμη δουλειά, πλήρες ωράριο και αποδοχές για να ζουν.

• Κέντρο Υγείας Λευκίμμης: Αναδείξαμε την ανεπάρκεια του σε προσωπικό, μέσα, καθώς και τα κτηριακά προβλήματα. Απαιτείται αγώνας από το ΔΣ και το λαό της Νότιας Κέρκυρας, για την άμεση και πλήρη στελέχωσή του.

• Σχολικά κτίρια: Τα περισσότερα είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Οξύτερο είναι το πρόβλημα στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αργυράδων και Δημοτικό Περιβολίου. Η διαδικασία επισκευής δεν έχει ξεκινήσει (έγινε δημοπρασία) και σε ένα μήνα ανοίγουν τα σχολεία. Δύσκολα θα προλάβουν το χρόνο αφού εν λειτουργία δεν μπορούν να γίνουν εργασίες.

• Αγροτική οδοποιία: Και εδώ έχουν καθυστερήσει. Όταν χειμωνιάσει δεν γίνονται έργα.

• Κυλικεία: Ανάγκη για συζήτηση των αιτημάτων τους, για προσαρμογή μισθωμάτων με βάση τις νέες συνθήκες.

• Προσλήψεις για πολιτική προστασία – Covid19 (τρίμηνες): Οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν μέσω γνωστών… Απαιτούνται κριτήρια και διαφάνεια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Νότιας Κέρκυρας θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα λαϊκά προβλήματα και να διεκδικεί λύσεις. Θα ενημερώνει το λαό της Νότιας Κέρκυρας, θα απαιτεί συχνές – τακτικές συνεδριάσεις του ΔΣ, ώστε να έρχονται έγκαιρα, τα λαϊκά προβλήματα να συζητιούνται και να παίρνονται ανάλογες αποφάσεις».ΑΝΤΩΝΗΣ ΆΓΑΣ