Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όταν το σώμα συναντά τη μουσική και τον χώρο... (photos)

Παράσταση
05 Αυγούστου 2020 / 16:48

Δυναμική, συναίσθημα, μουσική και σωματική έκφραση «συγχρονίστηκαν» στο έργο που παρουσίασε η ομάδα χορού του Garage|21 το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου στο Μον Ρεπό

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πραγματοποιήθηκε η παράσταση χορού «Φφ – between space & time it’s all movement» στο Μον Ρεπό, στο θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου.

Πηγή έμπνευσης της παράστασης, σε σύλληψη και χορογραφία της Ευαγγελίας Ράντου και σε καλλιτεχνική συνεργασία της Μαίρης Ράντου, ήταν η παύση και η αποχή κινησιολογίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η παράσταση ξεκίνησε με την είσοδο των δύο χορευτριών, Ελίνας Βλαντή και Άντζελας Βραχλιώτη, οι οποίες έκαναν αισθητή την παρουσία τους στη σκηνή, με τα πρώτα λεπτά να «μιλάει» μόνο το σώμα χωρίς μουσική.

Η απόλυτη σύνδεση ήχου και σωματικής κίνησης, ήρθε λίγο αργότερα, όταν προστέθηκε στη χορογραφία και η μουσική. Οι αέρινες κινήσεις και τα σώματα αφηγήθηκαν τη δική τους ιστορία, χωρίς πλοκή και σενάριο, την οποία εισέπραξε ο κάθε θεατής με το δικό του μοναδικό τρόπο.



Η χορογράφος Ευαγγελία Ράντου, με τη δυναμικότητα της κίνησης της και την άρτια τεχνική της, αποκορύφωσε τη  βραδιά σύγχρονου χορού.

Η αρμονία και ο συγχρονισμός των τριών χορευτριών με κύριο εκφραστή το σώμα, γοήτευσαν κάθε θεατή και προσέφεραν ένα απολαυστικό θέαμα.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στην παράσταση, έφερε και την αναγκαία χρήση όλων των μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς ήταν υποχρεωτική η χρήση μάσκας και αντισηπτικού κατά την είσοδο.

Στο «φινάλε» την εμφάνισή τους έκαναν και οι αστυνομικές αρχές προκειμένου να ελέγξουν την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων λόγω του συνωστισμού.



Η Ευαγγελία και η Μαίρη Ράντου, οι δύο "ψυχές" του Garage|21, σημειώνουν «Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για την θερμή ανταπόκριση που δείξατε στο κάλεσμα μας! Ειδικά τώρα και κάτω από αυτές τις συνθήκες, η στήριξη και η παρουσία σας, μας χάρισε δύναμη, μας γέμισε αγάπη και μας έδωσε θάρρος.

Κι αν ξαφνικά δεν μπορούμε να μοιραστούμε με λόγια το συναίσθημα μιας παράστασης μετά το τέλος της, η ενέργεια που δημιούργησε στον χώρο η προσήλωση σας, κατά την διάρκεια της, τα καλύπτει ολα.

Σας ευχαριστούμε επίσης και για την υπευθυνότητα που επιδείξατε, λόγω των περιστάσεων, συμβάλλοντας έτσι στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης!

Να συναντιόμαστε συχνά στα θέατρα!

Μαίρη & Ευαγγελία»


Φωτογραφίες: Γιώργος Τερζής