Τρίτη 19.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υγεία και Τουρισμός

Σπύρος Βλάχος
05 Αυγούστου 2020 / 14:15

γράφει ο Σπύρος Βλάχος, δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων

Το νησί μας κατά προσδοκία, της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας, αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα από την αύξηση των κρουσμάτων covid 19, γεγονός που ενσωματώνει το φόβο και την ανησυχία εκείνων που δεν αντιμετωπίζουν το κορονοϊό με κριτήριασυνωμοσίας από αδιευκρίνιστη ομάδα πολιτικών και οικονομικών παραγόντων.

Η ‘’καλυπτόμενη’’  διαφήμιση το προηγούμενο διάστημα, για έναρξη της τουριστικής περιόδου με λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στο τουρισμό αλλά και των συμπολιτών μας, ακυρώνεται από τη διαφαινόμενη κατάσταση αυξητικής τάσης κρουσμάτων, που κατευθύνεται, δυστυχώς, σε αναστολή η παύση τουριστικών δραστηριοτήτων.

Το ερώτημα που ανακύπτει από τη, διαρκώς, σταθερή αύξηση κρουσμάτων στο νησί μας προσεγγίζει στη διαζευκτική αποδοχή δύο εκδοχών που συνίστανται είτε στη διακοπή της τουριστικής δραστηριότητας είτε στη προστασία της υγείας των συμπολιτών μας.

Η αποτυχία διαχείρισης του σημαντικού για το νησί μας ‘’τουριστικού κεφαλαίου’’ με ασφαλή υγειονομικά κριτήρια, όπως διενέργεια ελέγχου κάθε εισερχόμενου από τρίτη χώρα στη πατρίδα μας, καθιστά πλέον αναγκαία τη διασφάλιση της υγείας των συμπολιτών μας, όπου κατατάσσονται και ομάδες ανθρώπων που δεν είναι ρυθμιστές της οικονομικής κατάστασης αλλά μοναχικοί ρυθμιστές της επιβίωσης των.

Οι εργαζόμενοι στο τουρισμό πέραν από επαγγελματικές διακρίσεις αντιμετωπίζουν εκτός της οικονομικής καταστροφής των και την ‘’υπαγωγή’’ των σε ομάδες κινδύνου διασποράς του κορονοϊού .

Στη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί μας με απροσδιόριστα οικονομικά και υγειονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζονται με λεκτικό ενταφιασμό είναι ανάγκη να ληφθούν μέτραπροστασίας της υγείας μας.

Στη δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και κυρίως όσοι απασχολούνται στο τουρισμό, επιβάλλεται να ληφθούν άμεσα μέτρα από τη πολιτεία για τη προστασία της υγείας των συμπολιτών μας και την οικονομική στήριξη αυτών που δεν διαθέτουν ‘’ κεντροβαρείς’’ τουριστικές επιχειρήσεις με στήριξη του εισοδήματος των προς βιοπορισμό.

Άλλωστε αποτελεί αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του πολίτη σε ευνομούμενο κράτος να διασφαλίζεται η υγεία και ο βιοπορισμός του.