Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνία ως τις 19/8 για τον ΑΟΚ Κέρκυρα

Επαγγελματικό ποδόσφαιρο
04 Αυγούστου 2020 / 17:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Μπορεί η αναδιάρθρωση στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο να ενδιαφέρει λίγους, αλλά στην Κέρκυρα έχει το ενδιαφέρον της

αφού δεν είναι γνωστό σε ποια κατηγορία (και αν) θα παίξει τη νέα σεζόν ο ΑΟΚ Κέρκυρα. Και αυτό γιατί κάποιος πρέπει να πάρει τις δωρεάν μετοχές (78%) του Λ. Γεωργακόπουλου και παράλληλα να αναλάβει τις οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, οι οποίες πλέον δεν είναι τεράστιες.
Τη Δευτέρα 3/8 υπήρξαν τελικές συνεδριάσεις για την περιβόητη αναδιάρθρωση από τη Super League 1, που δε δέχεται να αλλάξει τίποτα, από την Ένωση Super League 2 - Football League και από την ΕΠΟ, που η εκτελεστική τους επιτροπή θα έπαιρνε απόφαση.
Αυτό που ενδιαφέρει τον ΑΟΚ Κέρκυρα είναι αρχικά η συνεδρίαση SL2 και FL και οι αποφάσεις, αφού δεν πέρασε η πρόταση ενοποίησης.
Η επίσημη ανακοίνωση: «Το Δ. Σ. κατά τη σημερινή (3/8) του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:
1. Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 10 ομάδες και 5 κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1, 18 ομάδες, Super League 2, 16 ομάδες και Football League, 14 ομάδες.
2. Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής στις 20/8 και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 στις 4/10».
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά ψήφισαν οι Λεβαδειακός, Απολλων Λάρισας, Καραϊσκάκης, Τρίκαλα και Δόξα Δράμας.
Με την απόφαση της SL1 να μην αυξηθούν οι ομάδες δείχνει έωλη η απόφαση SL2 και FL και η ΕΠΟ πρέπει να αποφασίσει. Ο ΑΟΚ Κέρκυρα, θα καίγεται οπωσδήποτε να γίνουν τουλάχιστον 16 οι ομάδες στη SL2 για να παίξει στην ίδια κατηγορία, αφού με βάση την προκήρυξη υποβιβάζεται. Βέβαια στην Ελλάδα ζούμε και όποτε θέλουν αλλάζουν την προκήρυξη, έστω και έναν χρόνο μετά.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε τελευταία, το βράδυ της Δευτέρας και γνώριζε τις άλλες προτάσεις, δεν πήρε καμία απόφαση και αναβλήθηκε για ακόμα μια φορά η διαδικασία που θα καθορίσει το μέλλον του ελληνικού ποδόσφαιρου για τη SL2 και τη FL και αναμένεται να συνεδριάσει για να ξεκαθαρίσει η αναδιάρθρωση, στις 19 Αυγούστου. Εδώ και πέντε μήνες οι ομάδες δεν έχουν καμιά δραστηριότητα και θα πρέπει να περιμένουν και άλλο για να κάνουν τον προγραμματισμό τους.
Το μόνο που αποφασίστηκε είναι πως το μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης θα γίνει κανονικά 22 και 29 Αυγούστου με τις έδρες να προκύπτουν μετά από κλήρωση, ενώ απορρίφθηκε πρόταση για 15 ομάδες στην Super League που θα παραμείνει με 14 και τη νέα σεζόν.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια